GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το νέο πρόγραμμα του FM100 και άλλα τινά…

thinkfree.gr Με νέο πρόγραμμα θα βγαίνει από τη Δευτέρα 13 Μαΐου ο FM100. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν σήμερα ο γενικός διευθυντής της ΔΕ...

thinkfree.gr

Με νέο πρόγραμμα θα βγαίνει από τη Δευτέρα 13 Μαΐου ο FM100. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν σήμερα ο γενικός διευθυντής της ΔΕΠΘΕ Φίλιος Στάγκος, ο Διευθυντής Ραδιοφωνίας Βασίλης Κοντογουλίδης και η Προϊσταμένη Προγράμματος Παλμύρα Αρσλάνογλου, η «διπλή» μετάδοση σε τηλεόραση και ραδιόφωνο σταματά, ενώ το βάρος της πρωινής ραδιοφωνικής ζώνης αναλαμβάνει η Ναυσικά Γκράτσιου με «Το Νησί της Ναυσικάς» να «μετακομίζει» από τις 7 ως τις 10 το πρωί και να αποκτά ενημερωτικό χαρακτήρα. Επίσης, ενεργοποιείται η προγραμματική συνεργασία με το δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας 9,84 (ΔΕΡΑ) κι έτσι από τη 1 μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα ακούμε την εκπομπή «Άκου τι έγινε» της Τζίνας Μοσχολιού που είναι σχολιαστική της πολιτικής επικαιρότητας, ενώ το βράδυ από τις 10 ως τις 12 θα μας κρατούν συντροφιά η Αγγελική Πανταλέων και η Νίκη Λυμπεράκη με την εκπομπή «Με δύναμη από την Πειραιώς», έναν τίτλο που παραπέμπει ευθέως στην Αθήνα. Επίσης, Κάθε Σάββατο 6-8 το απόγευμα «Τα λόγια της αγάπης» με τον Μάνο Ελευθερίου.
Τώρα, σταχυολογούμε τα πιο ενδιαφέροντα από όσα είπε ο κ. Φίλιος Στάγκος:
Το νέο πρόγραμμα ενισχύει τον ενημερωτικό χαρακτήρα του Δημοτικού Ραδιοφώνου καθώς δεν καταργεί αλλά προσθέτει ενημερωτικές εκπομπές τόσο από τα «δάνεια» όσο και «από τις δικές μας δυνάμεις».
Συνεχίζουν όλοι στο νέο πρόγραμμα, δημοσιογράφοι και ραδιοφωνικοί παραγωγοί.
Έξι – εφτά ρεπόρτερς βάρδιας είναι έξω στην πόλη από το πρωί μέχρι το βράδυ
Απαντώντας σε όσους μίλησαν για εκχώρηση του αέρα του FM100 στην Αθήνα, είπε ότι η συμφωνία δικτύωσης είναι ενίσχυση του προγράμματος που επιτυγχάνεται με θετικούς όρους για τη ΔΕΠΘΕ, αν αναλογιστεί κανείς ότι η προηγούμενη διοίκηση είχε αποφασίσει να μισθώνει πρόγραμμα και με κόστος περί τα 3.500 – 4.000 ευρώ.
«Δεν είναι μια συνεργασία που αρχίζει και τελειώνει στις 3 ώρες αναμετάδοσης. Είναι δικτύωση στρατηγικού χαρακτήρα».
Επιλέχθηκε η δικτύωση με τον 9,84 παρά τις χαμηλές ακροαματικότητες γιατί γίνεται καλή δουλειά, γιατί η ακροαματικότητα δεν είναι κριτήριο, γιατί είναι περίεργοι οι καιροί για τα δημοτικά μέσα.
Η ραδιοφωνική αναμετάδοση της πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής σταματά γιατί «θεωρήσαμε ότι είναι καλύτερα να είναι αμιγώς ραδιοφωνική»
«Ανεξάρτητα από τα νούμερα είμαστε υπερήφανοι για την ενημέρωση που κάνουμε. Δεν επενδύουμε στους καυγάδες, δεν χαϊδεύουμε τα αυτιά των ακροατών».
«Δεν έχουμε λόγο ύπαρξης αν βάλουμε εκπομπές telemarketing για να ανεβάσουμε την τηλεθέαση».
«Είμαστε δημόσιο μέσο και προσέχουμε να ενημερώνουμε υπεύθυνα και εκεί τελειώνει ο ρόλος μας».
Έχουμε μείωση δαπάνης κατά 60% και μείωση προσωπικού κατά 57 άτομα (συνταξιοδοτήσεις, απολύσεις, εθελούσιες, μετατάξεις).
Στη διοίκηση του δήμου δεν υπάρχει σκέψη για λουκέτο αλλά για διεύρυνση.
Δεν υπάρχει προγραμματισμός για προσλήψεις. Αν κάποια στιγμή γίνουν θα αφορούν θέσεις που έχουμε ανάγκη όπως τεχνικοί, μοντέρ κ.ά.
Ο Μπουτάρης είναι media darling, έχει αυτή τη χρυσόσκονη.
Απαντώντας σε ερώτηση για την πειθαρχική ποινή που του επιβλήθηκε από την ΕΣΗΕΑ για τις απολύσεις δημοσιογράφων από τη ΔΕΠΘΕ, είπε ότι «Τα παιχνίδια ισορροπιών στην ΕΣΗΕΑ δεν με αφορούν». Δεν ψήφισα, είπε, τη δική μου πρόσληψη, εισηγήθηκα την απόλυση δημοσιογράφων.

Γ.ΚΕΣΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση