GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Θεσσαλονίκη ο Πατριάρχης Μόσχας

Η «συμπρωτεύουσα» είναι ο δεύτερος σταθμός του επίσημου ταξιδιού του προκαθημένου της Εκκλησίας της Ρωσίας στη χώρα μας. Ο Πατριάρχη...

Η «συμπρωτεύουσα» είναι ο δεύτερος σταθμός του επίσημου ταξιδιού του προκαθημένου της Εκκλησίας της Ρωσίας στη χώρα μας. Ο Πατριάρχης Κύριλλος έφθασε μετά τις 6 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Μακεδονία όπου έγινε δεκτός ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Στη συνέχεια χοροστάτησε σε δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό Αγ. Γρ. Παλαμά και μετά από τη σύντομη ανάπαυλα θα ξεναγηθεί σε 2 ναούς της πόλης (Αγία Σοφία – Αγίο Δημήτριο). Πλήθος πιστών βρέθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Γρηγορίου του Παλαμά για να υποδεχθεί τον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο. Για λόγους ασφαλείας, η αστυνομική παρουσία εντός κι εκτός Ιερού Ναού, ήταν έντονη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης thestival.gr η δοξολογία πραγματοποιήθηκε παρουσία δεκάδων επίσημων προσκεκλημένων.
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης. Στις 20:30 θα παραχωρηθεί δείπνο προς τιμήν του Πατριάρχη. Την Τρίτη το πρωί, ο Πατριάρχης Μόσχας θα φτάσει στην Ουρανούπολη συνοδεία του Μητροπολίτη Άνθιμου. Από εκεί θα περάσει με το καραβάκι στην Αθωνική Πολιτεία, όπου και θα παραμείνει τρεις μέρες. Ηγούμενοι, αντιπρόσωποι των είκοσι μονών του Αγίου Ορους και μέλη της Ιεράς Κοινότητας και της Ιεράς Επιστασίας θα υποδεχτούν τον προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας με κωδωνοκρουσίες και ψαλμούς, ενώ αμέσως μετά θα τελεστεί δοξολογία, σύμφωνα με το αγιορείτικο τυπικό.

2 σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση