GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιστορική απόφαση στις ΗΠΑ: Τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δικαιούνται όλες τις προνοιακές παροχές...

Στην ιστορία πέρασε η «Πράξη προστασίας του γάμου» (DOMA) στις ΗΠΑ. Και ταυτόχρονα ξεκίνησε μία νέα εποχή για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρι...


Στην ιστορία πέρασε η «Πράξη προστασίας του γάμου» (DOMA) στις ΗΠΑ. Και ταυτόχρονα ξεκίνησε μία νέα εποχή για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στη χώρα, καθώς πλέον θα δικαιούνται όλες τις προνοιακές παροχές. Η DOMA προέβλεπε ότι γάμος υφίσταται μόνο ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα. Κατά συνέπεια, στερούσε από τους παντρεμένους ομοφυλόφιλους φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά και παροχές υγείας ή συντάξεις που δικαιούνται οι σύζυγοι. Καταργήθηκε όμως, με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στις ΗΠΑ. Το δικαστήριο εξέταζε την υπόθεση της 83χρονης Εντιθ Γουίντσορ από τη Νέα Υόρκη, η οποία κλήθηκε να πληρώσει στην εφορία 363.000 δολάρια για το σπίτι που κληρονόμησε από τη σύζυγό της Τία Σπέγιερ. Κάτι που δεν θα χρειαζόταν να κάνει αν ήταν παντρεμένη με άνδρα, σύμφωνα με τη DOMA.
Στο κείμενο της απόφασης- που ελήφθη με ψήφους 5 υπέρ και 4 κατά- γίνεται λόγος για ανισότητα στην Πράξη Προστασίας του Γάμου. Ακόμη το δικαστήριο αρνήθηκε να επικυρώσει το νόμο για την απαγόρευση των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων στην Καλιφόρνια (Proposition 8), ανοίγοντας το δρόμο για τη νομιμοποίησή τους. Δώδεκα αμερικανικές πολιτείες και η περιφέρεια της Κολούμπια έχουν αναγνωρίσει τους γάμους ομοφυλοφίλων, ενώ πάνω από 30 πολιτείες τους απαγορεύουν. Ο Μπαράκ Ομπάμα με ανακοίνωσή του επικρότησε την απόφαση. «Διακηρύσσουμε πως είμαστε όλοι ίσοι. Και η αγάπη με την οποία αφοσιωνόμαστε ο ένας στον άλλον επίσης πρέπει να είναι ίση. Οταν όλοι οι Αμερικανοί θα αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο, ανεξάρτητα από το ποιοι είναι ή ποιον αγαπούν, θα είμαστε όλοι περισσότερο ελεύθεροι», ανέφερε η γραπτή ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου.

1 σχόλιο

  1. ο υπουργός Εργασίας,? Ο Α Ε Ε ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ.
    # ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ #.
    Στην Ελλάδα του 2013 ο ΟΑΕΕ είναι "Ο ΛΟΓΟΣ" για να κλείσει μια επιχείρηση, πρίν κάν ακόμα ανοίξει! είναι ΚΛΕΨΙΑ και ΑΔΙΚΙΑ αυτό που συμβαίνει. σε μια εποχή που δεν υπάρχει καμία θέση εργασίας γιατί ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ θελει το κλείσιμο των μικρών καταστημάτων;. ασφαλιστικές εισφορές 850 euro!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση