GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χίος: Από κλέφτης... εμπρηστής κατά λάθος!

3,5 στρέμματα καμένης αγροτικής έκτασης είναι ο απολογισμός της πρώτης σοβαρής πυρκαγιάς στη Χίο, που σημειώθηκε στις 00:50 τα ξημερ...


3,5 στρέμματα καμένης αγροτικής έκτασης είναι ο απολογισμός της πρώτης σοβαρής πυρκαγιάς στη Χίο, που σημειώθηκε στις 00:50 τα ξημερώματα του Σαββάτου στο δάσος του Τρυπατέ στις Καρυές.
Η άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού είχε ως αποτέλεσμα τoν περιορισμό της πυρκαγιάς πριν λάβει μεγάλες διαστάσεις, δεδομένου ότι οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή έφθαναν μέχρι και τα 6 μποφόρ.

6 οχήματα της Π.Υ. Χίου με 14 άνδρες, εθελοντές της «Όμικρον», της «Ιωνίας» και της "Καλλιμασιάς", υδροφόρες του Δήμου αλλά και δεκάδες κάτοικοι έδωσαν ολονύκτιο αγώνα προκειμένου να αποτραπούν τα χειρότερα.

Τελικά η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο 2 ώρες αργότερα με τις δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Ως υπαίτιος για την πυρκαγιά συνελήφθη στα πλαίσια ερευνών και λίγη ώρα μετά το συμβάν, ένας Χιώτης.

Οπως γράφει το politischios.gr, ο δράστης ομολόγησε ότι ευθύνεται για την πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε στην προσπάθειά του να κλέψει καλώδια της ΔΕΗ υπό τάση, ρίχνοντας τον στύλο. Έτσι από την πτώση των καλωδίων ξέσπασε η πυρκαγιά.

Ο συλληφθείς εντός της ημέρας θα περάσει την πόρτα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου προκειμένου να απολογηθεί στα πλαίσια αυτόφωρης διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση