GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ναυτική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2015 ο Πειραιάς

Κατά τη συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων ...


Κατά τη συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη, ανακοινώθηκε από την Ελληνίδα Επίτροπο ότι, ο Πειραιάς το 2015, θα είναι η Ναυτική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, παραλαμβάνοντας τη «σκυτάλη» από τη Γερμανία.

«Το 2014 η Γερμανία θα είναι στην καρδιά της ναυτιλιακής κοινότητας. Η Ελλάδα και ο Πειραιάς τον αμέσως επόμενο χρόνο μπορούν να πρωταγωνιστήσουν και χαίρομαι που αρχίζουμε από τώρα την προετοιμασία, ώστε η Ελλάδα να κάνει πραγματικά τη διαφορά» τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Δαμανάκη.

Σχολιάζοντας το γεγονός ο κ. Βενιζέλος τόνισε:

«Ήταν πολύ ευχάριστα τα νέα που μας έφερε η Επίτροπος για την ανακήρυξη του Πειραιά ως ναυτικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Χαίρομαι γιατί αυτό συμπίπτει με την απόφασή μας η θάλασσα, η θαλάσσια πολιτική, να είναι η κορυφαία προτεραιότητα της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πρώτο εξάμηνο του 2014. Γιατί θάλασσα σημαίνει πάρα πολλά πράγματα, σημαίνει όλη τη ζωή της Μεσογείου, σημαίνει για την Ελλάδα πως αναδεικνύει το μεγάλο συγκριτικό της πλεονέκτημα. Και όταν φυσικά μιλάμε για θάλασσα, μιλάμε για ασφάλεια, μιλάμε για ενέργεια, μιλάμε για τουρισμό, μιλάμε για αλιεία, μιλάμε για τις τεράστιες δυνατότητες που κρύβουν μέσα στα σπλάχνα τους οι φυσικοί μας πόροι. Αυτό θα το αναδείξουμε από τώρα μέχρι και το τέλος της Ελληνικής Προεδρίας.

Ο Πειραιάς είναι το πρώτο βήμα, υπάρχει η Θεσσαλονίκη, που πρέπει να είναι ο άλλος μεγάλος λιμενικός πόλος και τα περιφερειακά μας λιμάνια.

Αυτές είναι σημαντικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, τώρα, που η έμφασή μας είναι στην πραγματική οικονομία, στην ανάπτυξη και την απασχόληση.

Όλα αυτά αυτόν το σκοπό έχουν, να δώσουν δουλειά, να δώσουν ευκαιρίες, να δώσουν έναν τόνο αισιοδοξίας και ανάκαμψης, μετά από τρία χρόνια σκληρών θυσιών.»

epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση