GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βγάζει λεφτά από τις ανεπιθύμητες κλήσεις

Οι εταιρείες τηλεπωλήσεων στη Βρετανία βρήκαν το μάστορά τους, καθώς ένας άνδρας από το Λιντς, αγανακτισμένος από τα συνεχή ανεπιθύμητα τ...



Οι εταιρείες τηλεπωλήσεων στη Βρετανία βρήκαν το μάστορά τους, καθώς ένας άνδρας από το Λιντς, αγανακτισμένος από τα συνεχή ανεπιθύμητα τηλεφωνήματα εγκατέστησε στο σπίτι του τηλεφωνική γραμμή με την οποία χρονοχρεώνεται αυτός που τον καλεί.

Η χρέωση που εισπράττει ο πανούργος Βρετανός είναι 10 πένες το λεπτό και υποστηρίζει ότι από το Νοέμβριο του 2011 που εγκατέστησε τη γραμμή έχει εισπράξει 300 λίρες ενώ έχουν μειωθεί κατά πολύ οι κλήσεις που λαμβάνει με σκοπό την πώληση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τον συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό χρησιμοποιεί μόνο για τις συναλλαγές του με εταιρείες ενώ διαθέτει και κοινή τηλεφωνική γραμμή όπου μπορούν να τον καλούν φίλοι και συγγενείς χωρίς χρέωση.

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή για τις γραμμές με χρέωση πάντως, προειδοποιεί ότι δεν είναι αποδεκτή η συγκεκριμένη πρακτική, και αποθαρρύνει τους καταναλωτές από το να τον μιμηθούν.

Σύμφωνα με τον Guardian, το φαινόμενο των ανεπιθύμητων κλήσεων και αλληλογραφίας έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας στη χώρα καθώς το 67% των πολιτών έχει προσεγγιστεί με κάποιο τρόπο - οι μισοί από αυτούς πάνω από 10 φορές - τον τελευταίο χρόνο.




Athensvoice

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση