GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Ανάπτυξη από τα κάτω και όχι από τα πάνω, για τις Νηές

"Στις προτεραιότητές μας ο ήπιος τουρισμός, που αφήνει τα διπλάσια χρήματα από τον «μαντρωμένο» των μεγάλων τουριστικών μονάδων&quo...

"Στις προτεραιότητές μας ο ήπιος τουρισμός, που αφήνει τα διπλάσια χρήματα από τον «μαντρωμένο» των μεγάλων τουριστικών μονάδων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση:

Με μοναδικό θέμα την "επένδυση στις Νηές" και την εξεύρεση και διατύπωση εναλλακτικής πρότασης πραγματοποιήθηκε μια πρώτη ολομέλεια της κομματικής οργάνωσης των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αλμυρού την Τετάρτη το βράδυ στο Ε.Κ. Αλμυρού, παρουσία των στελεχών και του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και μελών της ΝΕ, του Δημήτρη Παπαϊωάννου Συντονιστή, του Κώστα Δελημήτρου, μέλους της ΚΠΕ και του υπευθύνου Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης Γιώργου Σταμπουλή.

Ο εισηγητής του θέματος Γ. Σταμπουλής αναφέρθηκε στο πως θα φτιαχτεί ένα σχέδιο για ένα μοντέλο πραγματικής ανάπτυξης όχι από τα πάνω, αλλά από τα κάτω μέσα από την κοινωνία των πολιτών και τους τοπικούς φορείς που να αναπτύξει την πρωτογενή παραγωγή και την μεταποίηση, να δίνει θέσεις εργασίας με επίκεντρο τις Νηές, να συνδέει και να αναπτύσσει την οικονομία και τον Τουρισμό σε όλη περιοχή της νοτιοδυτικής Μαγνησίας. Στις προτεραιότητές μας είναι ο ήπιος τουρισμός που αφήνει περίπου τα διπλάσια χρήματα από τις μεγάλες τουριστικές μονάδες που ασχολούνται με έναν «μαντρωμένο» τουρισμό.

Στην συνέχεια αναπτύχθηκε ένας πλούσιος και γόνιμος δημιουργικός διάλογος ανάμεσα στο ακροατήριο, όπου τονίσθηκε από τον εισηγητή ότι πρέπει σύντομα να αποφανθεί το ΓΣΚ πάνω στο ιδιοκτησιακό για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Είναι αναπτυξιακή αυτή η επένδυση, τόνισε ο εισηγητής, οι μετρήσεις μας λένε όχι!

Τέλος, για τον λόγο αυτό και ο Δήμος Αλμυρού οφείλει να μην εγκρίνει την ΜΠΕ στην προσεχή διαβούλευση που θα κάνει με όλους τους τοπικούς φορείς για την επένδυση στις Νηές Σούρπης. Σημαντική σ αυτό, θα είναι και η παρουσία των πολιτών, που θα καλεστούν να συμμετέχουν, και να δηλώσουν την αντίθεσή τους.
Το Γραφείο Τύπου

1 σχόλιο

  1. Ελπίζω οι πολίτες που ευτυχίσαμε να μένουμε στη περιοχή του κόλπου να μη χάσουμε, τις μικρές απολαύσεις που πολλές φορές θεωρούμε δεδομένες.
    Τα αφέγγαρα μεσάνυχτα τον Ιούλιο, και τα αστέρια που παρουσιάζονται με τη σαφήνεια των πελεκημένων διαμαντιών στον έναστρο ουρανό το ξηρό καλοκαίρι. Τις μαγικές και γαλήνιες σε ησυχία νύχτες καλοκαιρινές που οι ψίθυροι από τα χίλια εξακόσια μέτρα του υδάτινου ανοίγματος του κόλπου ακούγονται καθάριοι και κρυστάλλινοι από τη μία πλευρά στην άλλη, η το ηλιόλουστο πρωινό στη φθινοπωρινή εποχή, να περπατάς κατά μήκος της ακτής και να μοιράζεσαι τη φύση με τα αποδημητικά πουλιά. Και όταν ο βροχερός χειμώνας φθάνει, και αρχίζει γαλήνια το έδαφος η βροχή να ποτίζει, οι άνθρωποι που ζουν μόνιμα εδω αισθάνονται όπως τον παράδεισο με τη νύχτα που πέφτει γρήγορα. Δεν είναι το θηριώδες οικοσύστημα στο απέραντο δέλτα του Ορινόκο, ένας κόλπος μικρός μα πολύ μικρός είναι, και αυτό το μέρος αγαπάμε.

    http://katianouba.blogspot.gr/2010/05/siemens.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση