GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήπως η κουβέντα για την κεντροαριστερά έχει λήξει;‏

Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου. Σέρνεται εδώ και κάμποσους μήνες ένας διάλογος για την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς. Κατά κύριο λόγο αυτ...

Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου.

Σέρνεται εδώ και κάμποσους μήνες ένας διάλογος για την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς. Κατά κύριο λόγο αυτή η κουβέντα ξεκινά ή συντηρείται από στελέχη νυν και πρώην ΠΑΣΟΚ και κάποιους ΠΑΣΟΚΟΥΣ που είναι τώρα στην ΔΗΜΑΡ.
Όμως, μια μάτια στις δημοσκοπήσεις δείχνει ότι αυτή η κουβέντα σε επίπεδο ψηφοφόρων έχει λήξει σε μεγάλο βαθμό. Έχει λήξει και σε εκλογικό επίπεδο μέσα από δυο εκλογικές αναμετρήσεις. Έχει λήξει και σε ιδεολογικό επίπεδο μέσα από το αντιμνημόνιο. Κάποιοι λένε ότι έχει ληξει και σε επιπεδο ηγεσιών δίνοντας μας δυο κόμματα: Τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ. Και πραγματικά δεν υπάρχουν περιθώρια στο χαμό να κάθεσαι στο κέντρο και για αυτό ακόμη και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ βρέθηκαν δεξιά.
Είναι απολύτως σαφές αυτό που λέει ο ψηφοφόρος της κεντροαριστεράς για το τι θέλει και τι δεν θέλει για την χώρα και είναι απολύτως σαφές η πραγματικότητα κάνει την κουβέντα για ανασύνταξη της κεντροαριστεράς ξεπερασμένη.
Το ότι συνεχίζεται αυτή η κουβέντα σε επίπεδο στελεχών δείχνει το πόσο μακριά είναι αυτά τα στελέχη από τα τεκταινόμενα στην κεντροαριστερά και ίσως το πόσο εγκλωβισμένα αισθάνονται στην κατάσταση που βρίσκονται. Πιο επίκαιρη θα ήταν μια κουβέντα για την σωτηρια κάποιων σχημάτων και προσώπων. Ίσως μάλιστα πίσω από την κουβέντα για την κεντροαριστερά να αναζητείται σχήμα και μηχανισμός διάσωσης.
Όπως και να έχει όμως πρόκειται για αυτογκλωβισμό καθώς η πείρα στην πολιτική δείχνει ότι όποιος απεκδυθεί της ιδιότητας του “στελέχους” μπορεί να πάει παντού εντός της κεντροαριστεράς ή να βρεθεί σε μια λέμβο με τους επιζώντες.

1 σχόλιο

  1. ΤΟ ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ
    ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΦΟΥΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ.
    ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΧΛΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΝΕΤΕ ΚΤΗΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση