GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ...Alcatraz Hotel άνοιξε τα κελιά του για το κοινό στη Γερμανία

Το Alcatraz των ΗΠΑ, έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο σαν ένα από τα πιο σκληρά και υψίστης ασφαλείας σωφρονιστικά ιδρύματα στον πλανήτη. ...

Το Alcatraz των ΗΠΑ, έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο σαν ένα από τα πιο σκληρά και υψίστης ασφαλείας σωφρονιστικά ιδρύματα στον πλανήτη.
Ένα κτίριο φυλακών που οικοδομήθηκε τον 19ο αιώνα στη Γερμανία, έγινε ξενοδοχείο στα πρότυπα του Alcatraz και ανοίγει τα κελιά του διάπλατα για τους επίδοξους πελάτες του.
Το ξενοδοχείο Alcatraz Hotel προσφέρει μια φιλοξενία διαφορετική από τις άλλες, καθώς η διαμονή σε ένα από τα 56 κελιά - καταλύματα του, αποτελεί εμπειρία ζωής.
Η πόλη του Kauserslautern όπου βρίσκεται το εν λόγω κτίριο, περιμένει πλέον αύξηση της τουριστικής κίνησης καθώς εκατοντάδες είναι αυτοί που θέλουν να περάσουν μια νύχτα πίσω από τα κάγκελα της πρώην φυλακής.
Η εμπειρία της διαμονής συμπληρώνεται μάλιστα από ριγέ πιτζάμες για να νοιώσει ο πελάτης στο πετσί του, το τι εστί ζωή στη φυλακή που οικοδομήθηκε το 1867. Έστω και για ένα μόνο βράδυ.
Ο υπάλληλος του ξενοδοχείου David Woodard δήλωσε: "Οι Dr. Michael Koll και Dr. Andreas Kirsch αγόρασαν το κτίσμα και είχαν την ιδέα να το κάνουν ξενοδοχείο, από το 2007, πέντε χρόνια μετά το οριστικό του κλείσιμο σαν φυλακή".
Στη συνέχεια προσθέτει: "Οι νέοι ιδιοκτήτες του ήθελαν να το ανακαινίσουν και να το διατηρήσουν όπως ήταν, σαν φυλακή δηλαδή, αλλά πλέον με μια εντελώς καινούργια χρήση κοντά στον χαρακτήρα του γνωστού Alcatraz του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ".
Μια βραδιά στο κελί κοστίζει £41 για ένα απλό δωμάτιο και για ένα δίκλινο £58.
Η διαμονή στην πρώην φυλακή, περιλαμβάνει ξενάγηση και μαθήματα "ιστορίας" στο νέο "Σωφρονιστικό Ίδρυμα" που ανακατασκευαζόταν για 18 μήνες.
Σημειώνεται ότι το Alcatraz είναι μια μικρή νησίδα και φυλακή στην είσοδο του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο στις ΗΠΑ.
Στο ψηλότερο σημείο της νησίδας, υπήρχαν οι εγκαταστάσεις των άλλοτε ομώνυμων περίφημων ομοσπονδιακών φυλακών. Σε μια πλευρά των κτιρίων των φυλακών βρίσκεται εγκατεστημένος ο ομώνυμος φάρος ύψους 70 μέτρων από επιφάνεια θαλάσσης.
Στις 4 Μαΐου του 1946 σημειώθηκε εξέγερση των κρατουμένων που εξελίχθηκε σε διήμερη μάχη, η οποία τελικά κατεστάλη από επέμβαση μονάδων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού με αποτέλεσμα 3 κρατούμενοι και 2 φύλακες να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν περισσότερα από 15 άτομα.
Στις 11 Ιουνίου του 1962 από τις εν λόγω φυλακές κατάφεραν να δραπετεύσουν οι Φρανκ Μόρρις, Τζον Άγκλιν και Κλάρενς Άγκλιν που θεωρείται πως ήταν και οι μοναδικοί που κατάφεραν ποτέ να αποδράσουν, στην ιστορία των φυλακών αυτών. Η ιστορία αυτής της απόδρασης έχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο με τον τίτλο "Escape from Alcatraz" (Απόδραση από το Αλκατράζ).
Από τις 21 Μαρτίου του 1963 οι ομοσπονδιακές φυλακές έπαψαν να λειτουργούν, όχι όμως και ο φάρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση