GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γυναίκες και παιδιά απομακρύνθηκαν από πόλη κοντά στη Δαμασκό

Η συριακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε σήμερα ότι απομάκρυνε 1.500 πολίτες, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, από την πόλη ...


Η συριακή Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε σήμερα ότι απομάκρυνε 1.500 πολίτες, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, από την πόλη Μουανταμίγιατ αλ Σαμ, νοτιοδυτικά της Δαμασκού, το οποίο έχουν υπό τον έλεγχό τους οι εξεγερμένοι και πολιορκούν εδώ και μήνες τα τακτικά στρατεύματα.
Η οργάνωση «απομάκρυνε 1.500 πολίτες, στην πλειονότητα γυναίκες και παιδιά, από τη Μουανταμίγιατ αλ Σαμ», δήλωσε ο διευθυντής επιχειρήσεων Χάλεντ Ερεκσούσε, διευκρινίζοντας ότι «βρίσκονταν σε κατάσταση μεγάλης κόπωσης και ήταν πολύ τρομαγμένοι».
Σύμφωνα με τον Ερεκσούσε, η Ερυθρά Ημισέληνος δεν εισήλθε στο εσωτερικό της Μουανταμίγιατ, την οποία οι εξεγερμένοι χρησιμοποιούν ως βάση για να επιτίθενται στη Δαμασκό και ο στρατός βομβαρδίζει καθημερινά σε μια προσπάθεια να εκδιώξει τους αντάρτες.
Ο ίδιος δεν διευκρίνισε αν μια συμφωνία μεταξύ του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και των εξεγερμένων επέτρεψε την απομάκρυνση, λέγοντας απλώς ότι η Ερυθρά Ημισέληνος «είχε λάβει εγγυήσεις ότι μπορούσε να διεξάγει την επιχείρηση αυτή», που πραγματοποιήθηκε «στην είσοδο» της Μουανταμίγιατ αλ Σαμ.
«Μπορέσαμε να προσφέρουμε ιατρική βοήθεια σε ανθρώπους που την στερούνταν καιρό, όμως δεν καταφέραμε να απομακρύνουμε τραυματίες», σημείωσε ο Ερεκσούσε.
Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι πολίτες μεταφέρθηκαν σε καταφύγια στην του λιμού στην πόλη.
Το καθεστώς από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι οι άμαχοι πολιορκούνται από τους εξεγερμένους.
Το πρακτορείο SANA μετέδωσε ότι η επιχείρηση αυτή έγινε «στο πλαίσιο των προσπαθειών (της κυβέρνησης) να προστατεύσει τους πολίτες από τις ωμότητες των τρομοκρατών», όρο που χρησιμοποιεί η Δαμασκός για τους αντάρτες.επαρχία της Δαμασκού, επεσήμανε. Η συριακή αντιπολίτευση καταγγέλλει εδώ και μήνες την πολιορκία της Μουανταμίγιατ αλ Σάμ, με ακτιβιστές και μη κυβερνητικές οργανώσεις να αναφέρουν πολλές περιπτώσεις θανάτων εξαιτίας
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση