GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

Σε κλίμα έντασης συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, με τις κακές σχέσεις μεταξύ μελών του Συμβουλίου...


Σε κλίμα έντασης συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, με τις κακές σχέσεις μεταξύ μελών του Συμβουλίου και του διοικητή Πανίκου Δημητριάδη να είναι εμφανείς και με φόντο τη διαμάχη του με την κυβέρνηση.

Ο διοικητής είχε αναβάλει τη συνεδρία με το αιτιολογικό ότι η τρόικα, που έρχεται στην Κύπρο στις 28 Οκτωβρίου για νέα αξιολόγηση της πορείας της οικονομίας, ζήτησε να έχει συνάντηση με το ΔΣ της τράπεζας.

Ωστόσο, ο Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, μέλος του ΔΣ, σε επιστολή διαμαρτυρίας, που απέστειλε στον διοικητή της ΚΤΚ, ανέφερε ότι η συνάντηση που ζήτησε η τρόικα δεν ήταν λόγος αναβολής της συνεδρίας μέχρι τις 4 Νοεμβρίου και τόνιζε ότι η συνεδρίαση ήταν διπλά αναγκαία, προκειμένου να γίνει ενημέρωση και να ληφθούν αποφάσεις για την πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας στις συναντήσεις με την τρόικα.

Η διαμάχη αυτή είναι ενδεικτική του κλίματος που υπάρχει στις σχέσεις του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη -και την κυβέρνηση γενικότερα- μετά την πρόθεση του κ. Αναστασιάδη να ζητήσει απομάκρυνση του κ. Δημητριάδη, μέσω της διαδικασίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση