GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο κενό η έφεση της Αργεντινής κατά δυο κερδοσκοπικών κεφαλαίων

Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε να μην περιλάβει προς το παρόν στις υποθέσεις που θα εξετάσει την έφεση που...


Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε να μην περιλάβει προς το παρόν στις υποθέσεις που θα εξετάσει την έφεση που...
έχει υποβάλει η Αργεντινή, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσής της με δύο κερδοσκοπικά κεφάλαια που αρνήθηκαν να πάρουν μέρος σε δύο αναδιαρθρώσεις του χρέους της χώρας οι οποίες ακολούθησαν την χρεοκοπία του 2002.

Η υπόθεση αυτή δεν περιλαμβανόταν σήμερα στον κατάλογο των νέων υποθέσεων που το Δικαστήριο συμφώνησε να εκδικάσει ενόψει του νέου δικαστικού έτους, το οποίο ξεκινά στις 7 Οκτωβρίου.

Βάσει της πρακτικής του Δικαστηρίου, η σημερινή εξέλιξη μπορεί να σημαίνει είτε ότι το Δικαστήριο θα αρνηθεί να εκδικάσει την υπόθεση, είτε ότι θα ζητήσει τη γνώμη της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Η Αργεντινή έχει ασκήσει έφεση σε μια απόφαση που έλαβε τον Οκτώβριο του 2012 το αμερικανικό εφετείο της δεύτερης περιφέρειας στη Νέα Υόρκη, η οποία έλεγε ότι η κυβέρνηση της χώρας παραβίασε τη συμβατική της υποχρέωση να αντιμετωπίσει όλους τους ομολογιούχους με το ίδιο τρόπο.

Στις δύο αναδιαρθρώσεις, το 2005 και το 2010, οι πιστωτές της Αργεντινής που κατείχαν περίπου το 93% του χρέους της χώρας συμφώνησαν να συμμετάσχουν σε μια ανταλλαγή χρέους, βάσει της οποίας θα λάμβαναν 25 ως 29 σεντς ανά δολάριο.

Όμως οι ομολογιούχοι των κεφαλαίων αμοιβαίου κινδύνου NML Capital Ltd και Aurelius Capital Management προσέφυγαν στο δικαστήριο, ζητώντας να πληρωθούν το πλήρες ποσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση