GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιωακειμίδης: «Πάρτε τα Γραφεία της Χρυσής Αυγής από το Δήμο μας»

Tην άμεση απομάκρυνση των γραφείων της Χρυσής Αυγής από τον Δήμο Nίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, την άμεση επέμβαση της Δικαιοσύνης, ώστε να...


Tην άμεση απομάκρυνση των γραφείων της Χρυσής Αυγής από τον Δήμο Nίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, την άμεση επέμβαση της Δικαιοσύνης, ώστε να επιταχύνει σε βάθος την έρευνα της για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής και την άμεση έκδοση νομοθετικού πλαισίου, για...
το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που θα περιλαμβάνει και την απαγόρευση της ναζιστικής ιδεολογίας, ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, με σχετικό ομόφωνο ψήφισμά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ., ο Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το «αυγό του φιδιού» εκκολάφτηκε με την ανοχή και την ευθύνη του πολιτικού μας συστήματος, είναι «τέκνο» πολιτικών επιδιώξεων και σχεδίων, σκοτεινών μηχανισμών, κρατικών και παρακρατικών. Το βασικότερο όμως, είναι ότι η γέννηση και ενδυνάμωση του φασισμού, του ρατσισμού, του νεοναζισμού στην ελληνική κοινωνία, πάει χέρι-χέρι με τη βίαιη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, την ανεργία, την απελπισία, την απόγνωση και την ταυτόχρονη υποχώρηση των ανθρωπιστικών οραμάτων και αξιών.

Για το λόγο αυτό, και παρά τις εξελίξεις, εμείς συνεχίζουμε να ανησυχούμε.

Θέλουμε την κοινωνία του Δήμου μας, απαλλαγμένη από το δηλητήριο του ναζισμού και του ρατσιστικού μίσους, ενωμένη και αλληλέγγυα, να διεκδικεί και να κατακτά ένα μέλλον που θα αντιστοιχεί στους αγώνες που η ίδια έδωσε στο παρελθόν, στους ήρωες που θυσίασε, στο αίμα που χύθηκε…

Γι΄ αυτό αντιδρούμε στην προσπάθεια «ταύτισης» της Νίκαιας με τη Χρυσή Αυγή. Όποιοι επιχειρούν κάτι τέτοιο είναι ανιστόρητοι και γελοιοποιούνται.

Η Διοίκηση του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο θα εξαντλήσουν κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους για την υπεράσπιση των αγώνων, των ιδανικών και της ιστορίας αυτής της πόλης.

Οι φασίστες, οι ναζί και οι ρατσιστές, ήταν πάντα παράνομοι στη συνείδηση του λαού της Νίκαιας. Το ίδιο ισχύει και για τους απογόνους τους!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στις 17 Σεπτεμβρίου και μόλις δύο ώρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το Δημοτικό Συμβούλιο, με ψήφισμά του, είχε διακηρύξει την αντίθεσή του στη δράση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια και είχε ουσιαστικά απαγορεύσει εκδήλωση που προγραμμάτιζε σε κεντρική πλατεία της πόλης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση