GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην ανιούσα ο πληθωρισμός στην Κίνα

Ο πληθωρισμός στην Κίνα αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο στο 3,1% από 2,6% τον Αύγουστο - υψηλό επίπεδο επτά μηνών - καθώς... η κακοκαιρία ώθησ...

Ο πληθωρισμός στην Κίνα αυξήθηκε τον Σεπτέμβριο στο 3,1% από 2,6% τον Αύγουστο - υψηλό επίπεδο επτά μηνών - καθώς...
η κακοκαιρία ώθησε στα ύψη τις τιμές των τροφίμων.

Η άνοδος του πληθωρισμού περιορίζει το περιθώριο χειρισμών της κεντρικής τράπεζας της χώρας για τη στήριξη της οικονομίας, παρά την αναπάντεχη μείωση των εξαγωγών.

Ωστόσο, λίγοι αναλυτές αναμένουν μία περαιτέρω σημαντική αύξηση του πληθωρισμού ή μία πιο αυστηρή πολιτική τους επόμενους μήνες, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου αντιμετωπίζει ακόμη ένα αδύναμο παγκόσμιο περιβάλλον και το Πεκίνο επιχειρεί να αφήσει το φρένο από τη χρηματοδότηση επενδύσεων με πιστώσεις.

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν 1,5% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο λόγω της ξηρασίας και των πλημμυρών που υπήρξαν σε κάποιες περιοχές, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκαν κατά 6,1%.

Οι εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν 0,3% τον Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση, ενώ αναμενόταν αύξησή τους κατά 6%. Η μείωση των τιμών από τις βιομηχανίες της χώρας συνεχίσθηκε τον περασμένο μήνα, αν και ελαφρά μικρότερη έναντι του περασμένου μήνα (1,3% σε ετήσια βάση από 1,6% τον Αύγουστο).

Μετά την επιβράδυνσή της στα 9 από τα τελευταία 10 τρίμηνα, η κινεζική οικονομία φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί από τα μέσα του 2013, μετά την πρωτοβουλία που πήρε το Πεκίνο για την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στις κατασκευές και τους σιδηρόδρομους καθώς και τη μείωση της φορολογίας για τις μικρότερες επιχειρήσεις.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας εκτιμάται ότι επιταχύνθηκε στο τρίτο τρίμηνο στο 7,8% από 7,5% στο δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ρόιτερ.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση