GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Angelina Jolie συνεχάρη τη μοναχή Angelique Namaika

Λίγο πριν από την απονομή του Βραβείου Προσφύγων Νάνσεν για το 2013 στην αδελφή Angelique Namaika από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό...


Λίγο πριν από την απονομή του Βραβείου Προσφύγων Νάνσεν για το 2013 στην αδελφή Angelique Namaika από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό,  τη Δευτέρα (30/9) στη Γενεύη, η Ειδική Απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες...

Angelina Jolie συνεχάρη με μήνυμά της την καθολική μοναχή, εγκωμιάζοντάς την για την ανιδιοτελή δουλειά της, με την οποία βοηθά εκατοντάδες γυναίκες θύματα βίας, βιασμών και άλλων μορφών κακοποίησης.

"Στέλνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην αδελφή Angelique Namaika, τη φετινή νικήτρια του Βραβείου Προσφύγων Νάνσεν, για την εξαιρετική δουλειά της, που μας προσφέρει πραγματική έμπνευση, και αφορά στη στήριξη ευάλωτων εκτοπισμένων γυναικών και παιδιών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Το Βραβείο Προσφύγων Νάνσεν αναγνωρίζει την εξαιρετική προσφορά και τη θετική επίδρασή της στις ζωές χιλιάδων εκτοπισμένων στη χώρα", δήλωσε η 38χρονη Jolie.

"Το έργο της αδελφής Angelique -πρόσθεσε η Αμερικανίδα ηθοποιός- μπορεί επίσης να επιστήσει την προσοχή στις καταστροφικές συνέπειες του βιασμού και της σεξουαλικής βίας, καθώς και στην ανάγκη απονομής δικαιοσύνης και παροχής βοήθειας στους επιζώντες. Πρέπει να αμφισβητήσουμε την κουλτούρα της ατιμωρησίας της σεξουαλικής βίας κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. Για πάρα πολύ καιρό ήταν δυνατή η χρήση του βιασμού ως όπλο πολέμου, ενώ οι δράστες παρέμεναν ατιμώρητοι".

Τέλος, η Angelina Jolie τόνισε ότι "χρειάζεται να ληφθεί δράση παγκοσμίως για να τερματιστούν οι βιασμοί στις εμπόλεμες ζώνες και καλώ τις κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη να το καταστήσουν αυτό επείγουσα προτεραιότητα".

Σχετικά με τη αδελφή Angelique Namaika

Η αδελφή Angelique επελέγη ως νικήτρια του βραβείου για το 2013, σε αναγνώριση των ακούραστών προσπαθειών της για λογαριασμό εκατοντάδων γυναικών και κοριτσιών που έχουν εκτοπιστεί από ένοπλες ομάδες - συμπεριλαμβανομένου του Αντιστασιακού Στρατού του Κυρίου (LRA), μίας ομάδας ανταρτών από την Ουγκάντα. Μέσω του Κέντρου Επανένταξης και Ανάπτυξης το οποίο διευθύνει, έχει βοηθήσει να αλλάξουν τη ζωή τους περισσότερες από 2.000 γυναίκες και κορίτσια. Πολλές από τις γυναίκες που βοήθησε έχουν βιώσει απαγωγές, καταναγκαστική εργασία, ξυλοδαρμούς, δολοφονίες, βιασμούς και άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ίδια η αδελφή Angélique εκτοπίστηκε λόγω της βίας το 2009, ενώ ζούσε στην πόλη Dungu της επαρχίας Orientale. Γνωρίζει τον πόνο του να εγκαταλείπεις το σπίτι σου. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που την κινητοποιούν, ώστε να εργάζεται καθημερινά για να βοηθήσει όσους βρίσκονται σε ανάγκη.

Σχετικά με την τελετή απονομής του Βραβείου Προσφύγων Νάνσεν της Υ.Α.

Η τελετή απονομής του Βραβείου Προσφύγων Νάνσεν θα λάβει χώρα στη Γενεύη στο κτήριο "Bâtiment des Forces motrices".

Βασικός ομιλητής στην τελετή απονομής θα είναι ο συγγραφέας Paulo Coelho, το έργο του οποίου έχει σημειώσει μεγάλες πωλήσεις. Τη μουσική επένδυση της βραδιάς έχουν αναλάβει η βρετανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Dido, η Μαλαισιανή τραγουδίστρια-τραγουδοποιός Yuna και οι υποψήφιοι για Grammy μουσικοί από το Μάλι Amadou και Mariam.

Μετά την τελετή, η αδελφή Angélique θα ταξιδέψει στη Ρώμη, όπου θα τη δεχθεί στο Βατικανό ο Πάπας Φραγκίσκος στις 2 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσει για το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Όσλο, για άλλες συναντήσεις.

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα
almyrosinfo

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση