GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tο ταχύτερο ταξίδι στο Νότιο Πόλο

Θα διανύσει 18 χιλιόμετρα την ημέρα σε ένα ταξίδι 639 χιλιομέτρων... Ο Πάρκερ Λίοτο είναι ένας ιδιαίτερα τολμηρός 19χρονος Αμερικανός, π...

Θα διανύσει 18 χιλιόμετρα την ημέρα σε ένα ταξίδι 639 χιλιομέτρων...

Ο Πάρκερ Λίοτο είναι ένας ιδιαίτερα τολμηρός 19χρονος Αμερικανός, που δεν διστάζει να τα βάλει με τα άγρια καιρικά φαινόμενα στο πιο απομονωμένο και «σκληρό» σημείο της Γης: το Νότιο Πόλο.

Σχεδιάζει να σπάσει το ρεκόρ και να αναδειχτεί ο ταχύτερος άνθρωπος που θα φτάσει στο Νότιο Πόλο, ένα ταξίδι 639 χιλιομέτρων, τα οποία θα διανύσει με τα πόδια και τα σκι του και θα ξεκινήσει στις 3 Δεκεμβρίου.

Ο Λίοτο, από το Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, έχει σκοπό να αναμεταδώσει το ταξίδι του, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 22 ημέρες, μέσω δορυφόρου που θα είναι τοποθετημένος σε ένα φορτηγό υποστήριξης. Το όχημα θα οδηγεί ο συνεργάτης του, ο βετεράνος εξερευνητής Νταγκ Στούπ.

Όπως δήλωσε ο 19χρονος, σκοπός του ταξιδιού του είναι να επιστήσει την προσοχή του κόσμου στις κλιματικές αλλαγές. "Πρέπει να είμαι προετοιμασμένος ότι θα τραβάω ένα έλκηθρο που ζυγίζει περίπου 80 κιλά, επί 12 ώρες την ημέρα, για σχεδόν ένα μήνα", είπε.

Διανύοντας απόσταση 18 χιλιομέτρων την ημέρα, οι δύο εξερευνητές έχουν θέσει ως στόχο να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους μέσα σε 22 ημέρες.

Το μέχρι τώρα ρεκόρ κατέχει ο Κρίστιαν Άιντ από τη Νορβηγία, ο οποίος ολοκλήρωσε την αποστολή του στο Νότιο Πόλο μέσα σε 24 ημέρες, 1 ώρα και 13 λεπτά.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *