GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην πιο κρίσιμη καμπή της από σήμερα η δίκη για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία

Σε κρίσιμη καμπή μπαίνει από σήμερα η διαδικασία που βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες ήδη, στο...


Σε κρίσιμη καμπή μπαίνει από σήμερα η διαδικασία που βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες ήδη, στο...

δικαστικό Μέγαρο Νεάπολης, όπου γίνεται η δίκη για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία, τον Ιούνιο του 2012.

Την προηγούμενη εβδομάδα, τα όσα ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα, προκάλεσαν οργή, αναστάτωση και ένταση στις οικογένειες των θυμάτων, του Πρίαμου Ξυδάκη και του Μανόλη Σταυρουλάκη.

Κλειδί για την έκβαση της υπόθεσης αναμένεται να είναι το πιστόλι που βρέθηκε δίπλα στον αδικοχαμένο Πρίαμο.

Η πολιτική αγωγή ισχυρίζεται αυτό που έχει τονίσει από την πρώτη στιγμή και η οικογένεια του αδικοχαμένου Πρίαμου Ξυδάκη: ότι δηλαδή δεν οπλοφορούσε τη μοιραία βραδιά, αφού ο ίδιος απεχθανόταν τα όπλα και μάλιστα ήταν πρωτοστάτης στον αγώνα κατά της οπλοφορίας. Αυτό που επισημάνθηκε ήταν πως ο Πρίαμος πήγε άοπλος στο κρεοπωλείο και εκτελέστηκε εν ψυχρώ.

Το πιστόλι που βρέθηκε δίπλα του, τοποθετήθηκε για να "θολώσουν τα νερά". Από την πλευρά της η Υπεράσπιση των κατηγορουμένων επιχείρησε να αποδείξει ότι το όπλο που ήταν δίπλα στον Πρίαμο, ήταν διαφορετικό από αυτό που κρατούσε ο ανήλικος γιος του κρεοπώλη και με το οποίο πυροβόλησε στη γιορτή του Κλήδωνα.

Σημειώνεται πως, συμπέρασμα για το πιστόλι δεν διεξήχθη την περασμένη Τρίτη 19 Νοέμβρη, στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ακόμη κι όταν κατέθεσε μάρτυρας που είπε πως είδε το πιστόλι του ανήλικου.

Οι 8 μάρτυρες

Κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας της δίκης την περασμένη Δευτέρα κατέθεσαν 8 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων συγγενείς των θυμάτων, ο σύντεκνος του κρεοπώλη, ο πρώην Δήμαρχος Τεμένους καθώς και δύο αστυνομικοί.

Ο πρώτος μάρτυρας που εξετάστηκε ήταν ο ξάδερφος του Μανόλη Σταυρουλάκη, ο οποίος καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον αδικοχαμένο 64χρονο, το μοιραίο εκείνο βράδυ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, καθόταν με την πλάτη γυρισμένη στο κρεοπωλείο, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε ο Πρίαμος Ξυδάκης. Είπε ότι με το που ακούστηκε ο πρώτος πυροβολισμός, σηκώθηκε από το τραπέζι μαζί με το γιο του κι ακόμη ένα άτομο κι έφυγαν για να προστατευτούν.

Όταν σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, επέστρεψε και είδε τον Σταυρουλάκη να έχει τραυματιστεί και τον Πρίαμο Ξυδάκη αιμόφυρτο, ξαπλωμένο στο οδόστρωμα να ψυχορραγεί.

"Ζω από τύχη, αν δεν είχα φύγει έγκαιρα θα με είχαν βρει κι εμένα τα σκάγια"

Στη συνέχεια κατέθεσε και ο γιος του πρώτου μάρτυρα, ο οποίος ανέφερε ότι θεωρεί ότι ζει από τύχη, καθώς αν δεν είχε φύγει έγκαιρα από το σημείο, θα τον είχαν βρει κι αυτόν τα σκάγια.

Κάποια στιγμή, επικράτησε ένταση στο ακροατήριο με τον πρόεδρο της Έδρας μάλιστα να "απειλεί" ότι θα εκκενώσει την αίθουσα, καθώς άκουσε κάποιον να εκστομίζει τη φράση "Άι στο διάολο".

Την "σκυτάλη" πήρε ο νεαρός ανιψιός του Πρίαμου, ο οποίος ήταν παρών στο γλέντι του Κλήδονα που γινόταν στο χωριό τη μοιραία βραδιά.

Ισχυρίστηκε ότι είδε τον ανήλικο γιο του 54χρονου κρεοπώλη να ρίχνει δύο - τρεις μπαλωθιές στον αέρα, ενώ πρόσθεσε πως, ακόμη και τώρα, ενάμιση χρόνο μετά το τραγικό περιστατικό, πολλοί χωριανοί φοβούνται τους κατηγορούμενους, κι ας έχουν αυτοί εγκαταλείψει το χωριό.
creteplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση