GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δεν μπορεί να σηκώνουν το βάρος οι δημότες- θα πληρώνουν και οι επισκέπτες»!

Η παρουσία δημάρχων και αρκετών εκπροσώπων λιμένων στο συνέδριο που γίνεται στο Ηράκλειο για την κρουαζιέρα αποτέλεσε την αφορμή να...



Η παρουσία δημάρχων και αρκετών εκπροσώπων λιμένων στο συνέδριο που γίνεται στο Ηράκλειο για την κρουαζιέρα αποτέλεσε την αφορμή να συζητηθούν τα ‘καυτά’ θέματα της χερσαίας ζωνης...

και της αξιοποίησης των λιμανιών από ιδιώτες. Μάλιστα ο κ.Κουράκης όχι μόνο έβαλε αυτό το ζήτημα, αλλά επεσήμανε ότι δεν μπορούν να έρχονται επισκέπτες , να επιβαρύνουν την πόλη και όλο το βάρος να το σηκώνουν οι δημότες βάζοντας ζήτημα τελών και για το λιμάνι του Ηρακλείου!

«Το έχουμε αποφασίσει ήδη για το αεροδρόμιο πρέπει να γίνει και για το λιμάνι» είπε στο CRETALIVE ο δήμαρχος Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον κ.Κουράκη πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει 'επιβάρυνση' σε μια πόλη χωρίς να πληρώνεται και το σχετικό τέλος.

"Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να το προχωρήσουμε. Φυσικά σε συνεργασία με τους φορείς και κατόπιν συνεννοήσεως" τόνισε ο κ.Κουράκης που επεσήμανε ότι για το αεροδρόμιο Ηρακλείου μόλιες ξεπεραστούν κάποια διαδικαστικά και οι οποιες αντιδράσεις θα εισπράττεται.

Κατά την συνάντηση μάλιστα που είχε με τον πρόεδρο του ΟΛΠ κ.Ανωμερίτη έβαλε τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Λιμένων και Πόλεων, και συμφωνήθηκε το επόμενο διάστημα να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την ΚΕΔΕ για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Κουράκης τόνισε στον κ. Ανωμερίτη τις υποχρεώσεις που έχουν Οργανισμοί Λιμένων να αποδίδουν στις πόλεις στα πλαίσια της κοινωνικής τους ευθύνης ανταποδοτικό τέλος.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση που αποκτά όλο και μεγαλύτερο ρόλο στη ανάπτυξη, δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει χωρίς αρμονική και ουσιαστική θεσμική σχέση με τους άλλους φορείς που συνδέονται άμεσα με την πόλη, και ιδιαίτερα βεβαίως με τον ΟΛΗ.

Καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Λιμάνι είναι η θαλάσσια πύλη εισόδου της πόλης.

Και αυτή η σχέση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο στενή και ανεξάρτητη από πρόσωπα»...» είπε αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει πλέον οι δήμοι να έχουν άποψη για το θέμα αυτό.

Επίσης ο Δήμαρχος του εξέφρασε την θέση του ότι οι Οργανισμοί Λιμένων πρέπει να παραμείνουν στον έλεγχο του Δημοσίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων της πόλης και ότι σε καμιά περίπτωση δεν συμφωνεί στην εκχώρηση των μετοχών τους στο ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση