GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σεξ: μήπως είναι υπερεκτιμημένη η αξία του;

Το γεγονός ότι το σεξ - όταν είναι καλό - μας προσφέρει χαρά, καλή υγεία και καλή διάθεση δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Αλλά μήπω...

Το γεγονός ότι το σεξ - όταν είναι καλό - μας προσφέρει χαρά, καλή υγεία και καλή διάθεση δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Αλλά μήπως είναι λίγο υπερβολικές όλες εκείνες οι θεωρίες που το θέτουν ως το πρωταρχικό συστατικό ενός επιτυχημένου γάμου; Μάλλον ναι - και δεν το λένε μόνο οι έρευνες αλλά η ίδια η πραγματικότητα όπως τη βιώνουν τόσα και τόσα φιλικά μας ζευγάρια που δεν αλείφονται κάθε μέρα με σαντιγύ αλλά παραμένουν ευτυχισμένοι.

Μάλιστα, πολλοί ειδικοί και σύμβουλοι γάμου επισημαίνουν ότι η πλειοψηφία των ευτυχισμένων παντρεμένων δείχνουν μεγαλύτερη «αδυναμία» στο άγγιγμα, χάδια και τα φιλιά παρά στην ολοκληρωμένη πράξη. Είναι ο πιο άμεσος τρόπος να εκδηλώσουν την αγάπη και την επιθυμία τους. Άλλωστε αυτά αποτελούν πάντα μια καλή αρχή και έπειτα ο,τι ήθελε προκύψει.

Όλη αυτή η υπερβολική φασαρία γύρω από το σεξ - εντάξει εκτός του ότι είναι ωραίο - τροφοδοτείται κυρίως από τηλεόραση, διάφορα παράλογα εγχειρίδια γάμου αλλά και από μη ευτυχισμένους παντρεμένους που θαρρούν πως το μόνο πρόβλημα του δυστυχισμένου γάμου τους είναι η έλλειψη σεξ.

Και για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις: δεν είναι η ποσότητα του σεξ που καθορίζει την ευτυχία ενός γάμου, αλλά τι κρύβεται πίσω από αυτό.

Μπορεί ένα ζευγάρι να κάνει κάθε μέρα σεξ και αυτό να στηρίζεται στην αληθινή, υπαρκτή και συνεχώς αυξανόμενη επιθυμία τους. Μπορεί και να επιδίδονται σπάνια σε ερωτικές περιπτύξεις αλλά η αγάπη τους να είναι δυνατή Άρα ευτυχία.. Ή μπορεί το σεξ να είναι πλέον μια συνήθεια χωρίς συναίσθημα, χωρίς πάθος, χωρίς δόσιμο. Και να γίνεται κάθε μέρα. Άρα δυστυχία. Αλλά και να μην γίνεται ποτέ γιατί απλά γιατί ο ένας δεν αισθάνεται καμία έλξη για τον άλλον. Άρα τραγικό.

Και θα αναρωτηθεί κανείς: μα τι συμβαίνει ξαφνικά; Σταματάμε να έχουμε ερωτικές επιθυμίες; Σταματάμε να επιθυμούμε; Να διεκδικούμε; Να προκαλούμε; Να αναζητούμε την ηδονή; Να γυρεύουμε το απρόσμενο;

Οι πιο κυνικοί - αλλά με δόσεις ρεαλισμού - θα πουν ότι την σεξουαλική δράση την αναζητά κανείς έξω από τον έγγαμο βίο, σαν έναν τρόπο ανανέωσης. Και δεν είναι απόλυτα ψέματα αυτό. Πολλοί παντρεμένοι ενώ έχουν ικανοποιητική ερωτική ζωή παρασύρονται σε μικροπεριπέτειες έχοντας την ανάγκη του διαφορετικού. Απιστία λέγεται αυτό, δεν θα διαφωνήσουμε αλλά την καταδίκη της ας την αφήσουμε στην άκρη γιατί είναι μεγάλο και πολύπλοκο θέμα συζήτησης.

Άλλοι, πάλι - χορτασμένοι ή μη - περνούν κάποιες φάσεις της ζωής τους που το σεξ δεν τους λέει κάτι εξαιτίας του άγχους της δουλειάς ή άλλων καταστάσεων που τους απασχολούν… Πρόκειται για μια παροδική συμπεριφορά που με την υπομονή και την διακριτική συμπεριφορά του συντρόφου σιγά σιγά υποχωρεί.

Το σεξ, με λίγα λόγια, έχει να κάνει με ανθρώπους και οι άνθρωποι από μόνοι τους είναι πολύπλοκοι. Τόσο πολύπλοκη είναι και η σύνδεση καλό σεξ- καλός γάμος. Όλα είναι σχετικά και όλα έχουν το υπόβαθρο τους. Ας μην δίνουμε στα πράγματα και στις καταστάσεις παραπάνω από την αξία που τους πρέπει και ίσως αποκτήσουμε την ηρεμία που θα φέρει την ευτυχία.

Το σεξ υπάρχει για να το απολαμβάνουμε και όχι για να αποδεικνύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση