GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι συζήτησαν Κουτσούμπας – Παλαιστίνιος πρεσβευτής

Την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφτηκε σήμερα ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής Μαρουάν Τουμπάσι και είχε συνάντηση με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δη...


Την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφτηκε σήμερα ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής Μαρουάν Τουμπάσι και είχε συνάντηση με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον οποίο συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο παλαιστινιακό πρόβλημα.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΚΚΕ, «στη συνάντηση συνεκτιμήθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης του κινήματος αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού κατά της Ισραηλινής κατοχής».
Ο κ. Κουτσούμπας επιβεβαίωσε τη σταθερή αλληλεγγύη του ΚΚΕ με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και επανέλαβε τις θέσεις του κόμματος για το παλαιστινιακό πρόβλημα, για την ανάπτυξη του αγώνα για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ και την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων, του ισραηλινού στρατού.
Επίσης, ο γγ του ΚΚΕ εξέφρασε την απαίτηση του κόμματος να σταματήσουν οι εποικισμοί και να αποχωρήσουν οι έποικοι που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του “67, να γκρεμισθεί το απαράδεκτο τείχος διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ. Να ικανοποιηθεί το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, να αρθεί ο αποκλεισμός των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, να απελευθερωθούν άμεσα οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση