GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερή δόση ελπίδας αλλά χωρίς λεφτά

Μια καλή δόση ελπίδας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας πήρε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, αλλά όχι και χρημάτων, δηλαδή την κα...

Μια καλή δόση ελπίδας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας πήρε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, αλλά όχι και χρημάτων, δηλαδή την καταβολή της δανειακής βοήθειας ύψους 6,1 δισ. Τα καλά νέα πρώτα:
«Δεν φτάνει να παρακολουθούμε τις σκληρές προσπάθειες του ελληνικού λαού, πρέπει να βοηθήσουμε» δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο στις κοινές δηλώσεις του με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Ο φίλος της Ελλάδας άφησε αιχμές κατά της γραμμής σκληρής λιτότητας λέγοντας «άλλοι επιμένουν μόνο στην υπευθυνότητα, αλλά χρειάζεται και αλληλεγγύη». Ο κ. Μπαρόζο έγινε και πιο συγκεκριμένος στην ανάγκη στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης λέγοντας:
«Καταλαβαίνουμε πως υπάρχουν προκλήσεις, κυρίως από κοινωνική άποψη».
Επίσης εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα βγει από την ύφεση το 2014. Στο θέμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα τόσο ο Ελληνας πρωθυπουργός όσο και ο Ζοζέ Μπαρόζο είπαν ότι δεν υπάρχει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις. Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντός του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Και τα άσχημα νέα:
«Η Ελλάδα είναι πιθανό να μη λάβει τη δόση τον Δεκέμβριο» υποστήριξε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα η τρόικα να ολοκληρώσει την έκθεσή της για την Ελλάδα και μετά να εξεταστεί από τους υπουργούς στο Eurogroup.
Οπως δήλωσε στο ολλανδικό Κοινοβούλιο, η τρόικα περνά «δύσκολες ώρες» στην Αθήνα. «Μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία τον Δεκέμβριο, αλλά ο χρόνος είναι πολύ λίγος» δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ. Ο ίδιος πάντως δεν περιμένει ότι θα υπάρξει οξύ πρόβλημα αν καθυστερήσει η δόση, καθώς δεν υπάρχουν άμεσες ανάγκες τις οποίες πρέπει να καλύψει η Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση