H Symantec δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον infographic, στο οποίο παρουσιάζονται οι οικονομικές απειλές που κυριάρχησαν στο διαδίκ...
H Symantec δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον infographic, στο οποίο παρουσιάζονται οι οικονομικές απειλές που κυριάρχησαν στο διαδίκτυο, κατά τη διάρκεια του 2013.
Σύμφωνα με την εταιρεία, το ποσοστό των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσω διαδεδομένων τραπεζικών Trojans αυξήθηκε κατά 337%, κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών τριμήνων του τρέχοντος έτους.
Οι περισσότερες οικονομικές επιθέσεις το 2013 πραγματοποιήθηκαν μέσω των Zeus και Gameover, τα οποία κατάφεραν να μολύνουν περισσότερους από 2 εκατομμύρια υπολογιστές. Αξιοσημείωτες απειλές αποτέλεσαν και τα Cridex (125.000 επιθέσεις), Shylock (33.000 επιθέσεις), SpyEye (26.000 επιθέσεις) και Bebloh (21.000 επιθέσεις).
Μεταξύ των πολλαπλών δυνατοτήτων των malware, περιλαμβάνεται και η λήψη screenshots, η εγγραφή βίντεο, η κλοπή ψηφιακών πιστοποιητικών καθώς και άλλων ευαίσθητων δεδομένων και πληροφοριών.
Επιπλέον, τα κακόβουλα λογισμικά χρησιμοποιούνται για την ανακατεύθυνση των χρηστών σε αυθαίρετες ιστοσελίδες, την πραγματοποίηση επιθέσεων τύπου man-in-the-browser-attacks και τη χρήση των μολυσμένων μηχανημάτων ως ενδιάμεσους για την πραγματοποίηση κακόβουλων ενεργειών.
Όσον αφορά τις χώρες δραστηριοποίησης των malware, οι περισσότερες μολύνσεις εντοπίστηκαν στις ΗΠΑ, ενώ ακολουθούν η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και ο Καναδάς.
Πηγή: SecNews
Δεν υπάρχουν σχόλια
ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση