GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάμος: Επιτυχημένη διάσωση 47 μεταναστών από το Λιμενικό

Ένα μεγάλο ευχαριστώ ακούστηκε από τα χείλη των 47 μεταναστών που περισυνέλλεξαν τα ξημερώματα οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος Σάμου...


Ένα μεγάλο ευχαριστώ ακούστηκε από τα χείλη των 47 μεταναστών που περισυνέλλεξαν τα ξημερώματα οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος Σάμου στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού και εντός τουρκικών υδάτων.
Συγκεκριμένα, μέσω αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού έρευνας και διάσωσης ότι σε λέμβο επιβαίνουν πολλοί μετανάστες οι οποίοι βρίσκονταν σε κίνδυνο.
Αμεσα ενεργοποιήθηκαν προς συνδρομή τρία περιπολικά του Λ.Σ και ένα ναυαγοσωστικό ένα εκ των οποίων εντόπισε την λέμβο η οποία είχε αρχίσει να παίρνει νερά και υπήρχαν φόβοι για βύθισή της.
Στη συνέχεια το ΕΚΣΕΔ ενημέρωσε το αντίστοιχο κέντρο της άγκυρας προκειμένου να προβούν στη περισυλλογή των μεταναστών.
Λόγω της μεγάλης όμως καθυστέρησης των τουρκικών αρχών αλλά και των καιρικών συνθηκών που ήταν δυσμενείς, το πλωτό του περιπολικού σώματος μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και ολοκλήρωσε με ασφάλεια την μεταφορά τους στη Σάμο και ειδικότερα στο Λιμεναρχείο.
«Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα για εμάς. Επί αρκετή ώρα νομίζαμε ότι δεν θα σωθούμε. Μόλις αντικρίσαμε το φως από το σκάφος του Λιμενικού, γύρω στις 3 η ώρα περίπου, τότε μόνο αισθανθήκαμε ασφαλείς» δηλώνει ένας από τους 47 μετανάστες και συνεχίζει: «Θα αναγκαζόμασταν να πέφταμε στη θάλασσα αν δεν υπήρχε η συνδρομή της ελληνικής ακτοφυλακής και ίσως τώρα να ήμασταν όλοι νεκροί».
«Το ευχαριστώ είναι λίγο» δηλώνει η μητέρα των τριών από τα 7 ανήλικα παιδιά που επέβαιναν στη λέμβο.
Στους μετανάστες δόθηκαν ρούχα και τρόφιμα από τους άνδρες του Λιμεναρχείου, ενώ την Παρασκευή οι 47 αλλοδαποί θα μεταφερθούν στο κέντρο πρώτης υποδοχής του νησιού.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση