GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απολογείται ο Γ. Μπέλτσιος για τα εξοπλιστικά

Στους ανακριτές κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλου απολογείται ο πρώην συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη...

Στους ανακριτές κατά της διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλου απολογείται ο πρώην συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος, κατηγορούμενος για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος έχει κληθεί να απολογηθεί για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, κατηγορίες τις οποίες θα προσπαθήσει να καταρρίψει, καθώς αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει κεντρικό ρόλο στην διακίνηση «ωφέλιμων αμοιβών» στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων καθώς σύμφωνα με την δικογραφία, στην οποία περιέχονται και τα στοιχεία της γερμανικής Δικαιοσύνης, ανήκε στην ομάδα των προσώπων που λάμβανε και διένειμε χρήματα.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις ενώπιον των γερμανικών αρχών, η ομάδα αυτή μοίραζε τα χρήματα από τις κατασκευάστριες εταιρίες όπλων ,σε πρόσωπα που λόγω των ιδιοτήτων και των θέσεων που κατείχαν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα τους τόσο στην επιλογή όπλων όσο και στην ταχύτερη σύναψη συμβάσεων του ελληνικού Δημοσίου για τις προμήθειες.

Ο Γιάννης Μπέλτσιος, που θα απολογηθεί με υπόμνημα το οποίο αριθμεί τις 60 σελίδες, θα υποστηρίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η σχέση που είχε με την εταιρεία Ferrostaal ήταν την περίοδο 2000-2003 όπου παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής 300 χιλιάδων μάρκων ,ποσό που δηλώθηκε και φορολογήθηκε. Τονίζει επίσης ότι δεν εντοπίστηκε κανένα ποσό που να έχει διακινηθεί μέσω λογαριασμών του.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων κρίθηκε χθες προφυλακιστέος ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ. Επίσης, ο εισαγγελέας Γ. Δασκαλόπουλος ζήτησε να κριθεί προφυλακιστέος ο 83χρονος επιχειρηματίας, Π. Ευσταθίου, μετά την έφεση υπέρ του Νόμου που ασκήθηκε κατά του βουλεύματος με το οποίο ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση