GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο Κατάρ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Αντρη Αναστασιάδη, αναχωρεί σήμερα για το Κατάρ...


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κα Αντρη Αναστασιάδη, αναχωρεί σήμερα για το Κατάρ, όπου, επικεφαλής ...

αντιπροσωπείας, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης και Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αύριο το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ.

Υπογράφονται διακρατικές συμφωνίες

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταβεί στο Παλάτι του Εμίρη του Κατάρ, όπου θα τύχει επίσημης τελετής υποδοχής. Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον Εμίρη του Κατάρ Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani και αργότερα θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Εμίρη του Κατάρ.

Μετά τις συνομιλίες θα υπογραφούν διακρατικές συμφωνίες Κύπρου-Κατάρ, για συνεργασία στους τομείς της εκπαίδευσης, της ενέργειας, της αφαλάτωσης και διαχείρισης υδάτων και των νομικών υποθέσεων.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο Εμίρης του Κατάρ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επισκεφθεί ακολούθως το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, όπου και θα υπογράψει το Βιβλίο Επισκεπτών και αργότερα θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Ισλαμικής Τράπεζας του Κατάρ.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα παραστούν σε δεξίωση που διοργανώνουν η Πρεσβεία της Δημοκρατίας στην Ντόχα, το ΚΕΒΕ και ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Κατάρ.

Την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί και θα μιλήσει στο Επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώνει το ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το αντίστοιχο Επιμελητήριο του Κατάρ, υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού της χώρας Sheikh Abdullah Bin Nasser Al Thani.
Στο φόρουμ θα συμμετάσχει μεγάλη αντιπροσωπεία Κυπρίων επιχειρηματιών που μεταβαίνουν σήμερα στο Κατάρ.
Στο πλαίσιο του Φόρουμ θα υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων των δύο χωρών.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας κτηματικών δραστηριοτήτων Qatari Diar.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από την Ντόχα, για την Κύπρο το απόγευμα της 28ης Ιανουαρίου.

alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση