GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαυρεντιάδης: Η εισαγγελική πρόταση αποφυλάκισης με το πόσο μαμούθ 100 εκατ. ευρώ. Οι σκληροί όροι και η απόρριψη να επιστραφούν τα κοσμήματα

Σύμφωνα με πολυσέλιδη πρόταση του,που αριθμεί 718 σελίδες, ο εισαγγελέας χαρακτηρίζει τον προφυλακισμένο επιχειρηματία , αρχηγό εγκλ...


Σύμφωνα με πολυσέλιδη πρόταση του,που αριθμεί 718 σελίδες, ο εισαγγελέας χαρακτηρίζει τον προφυλακισμένο επιχειρηματία , αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης
Σύμφωνα με πολυσέλιδη πρόταση του,που αριθμεί 718 σελίδες, ο εισαγγελέας χαρακτηρίζει τον προφυλακισμένο επιχειρηματία , αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης, που "λόγω των πιεστικών καταστάσεων εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας οδηγήθηκε στην κατάστρωση ενός εγκληματικού σχεδίου.
Ο εισαγγελέας ζητά την παραπομπή Λαυρεντιάδη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε βαθμό κακουργήματος για πέντε υποθέσεις που αφορούν δάνεια PROTON BANK, ύψους 701 εκατ. ευρώ, όμως ζητά την προσωρινή αποφυλάκιση του.
Εκτός της εγγύησης των 100 εκατ. ευρώ, επιβάλλει και σκληρότατους περιοριστικούς όρους ,καθώς του απαγορεύει όχι μόνο την έξοδο από τη χώρα, αλλά ακόμη και από το νομό Αττικής, την απαγόρευση επιβίβασης σε πλωτά και εναέρια μέσα, την υποχρεωτική διαμονή στο σπίτι του, καθώς επίσης και την αφαίρεση του διαβατηρίου του.
Από την εισαγγελική… αυστηρότητα δεν γλύτωσαν ούτε και τα πανάκριβα κοσμήματα της συζύγου του κ. Λαυρεντιάδη, Αικατερίνης Νικολίτση, την απαλλαγή της οποίας έχει προτείνει ο κ. Καψιμάλης. Ο εισαγγελέας προτείνει να απορριφτεί η αίτηση της συζύγου του Λαυρεντιάδη, η οποία ζητούσε να αρθεί η απόφαση για κατάσχεσης του περιεχομένου της κοσμηματοθήκης της, στην οποία περιλαμβάνονται τέσσερις πλάκες χρυσού – τρεις των εκατό και μία των πενήντα γραμμαρίων και να αποδοθούν στην ίδια και στα παιδιά της Ζαφειρία, Βασίλειο και Μαρίνα "… τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν στο υπνοδωμάτιο της και έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων… και ειδικότερα 16 ζευγαρια σκουλαρίκα, ένα σκουλαρίκι μονό, ένα δαχτυλίδι, τέσσερεις αλυσίδες εκ των οποίων οι τρεις με μενταγιόν και τρία γούρια, εντός μπορντό κασετίνας κοσμημάτων, είκοσι λίρες, οκτώ παραμάνες εκ των οποίων οι επτά με μενταγιόν, ένα δαχτυλίδι, έντεκα μενταγιόν, διαφόρων ειδών και σχημάτων, “ένας σταυρός, δεκαεπτά αλυσίδες, εκ των οποίων οι δεκαέξι με μενταγιόν διαφόρων ειδών και σχημάτων, δεκατέσσερεις αλυσίδες χειρός εντός μπεζ κασετίνας κοσμημάτων, σαραντα οκτω δαχτυλίδια, εικοσιοκτώ ζευγάρια σκουλαρίκια και εξι σκουλαρίκια μονά, πέντε καρφίτσες, δεκανιά αλυσίδες λαιμού εκ των οποίων οι δεκαέξι με μενταγιόν, δεκαέξι κολιέ εικοσιδύο βραχιόλια, δεκατρία μανταγιόν, ένα ζεύγος σκουλαρήκια και ένα σκουλαρήκι μονό εντός μωβ κοσμηματοθήκης, δέκα μενταγιόν, έντεκα αλυσίδες λαιμού εκ των οποίων οι δέκα με μενταγιόν πέντε ζεύγη μανικετόκουμπα, δεκαεννιά καρφίτσες βαφτιστικά μαρτυρικα, τρία βραχιόλια, εβδομήντα λίρες μικρού μεγέθους και μία μεγάλου μεγέθους, τριακόσιες εξι λίρες, ένα γυναικείο ρολόι μάρκας ROLEX, ένα γυναικείο ρολόι μαρκας BREGUET, ένα γυναικέιορολόι μάρκας CARTIER, δύο βραχιόλια εντός κόκκινης κοσμηματοθήκης, ένα ρολόι μάρκας CARTIER, τέσσερα ζευγάρια σκουλαρίκια, μία καρφίτσα, τρία δαχτυλίδια, δύο αλυσίδες χειρός, ένα μενταγιόν, δύο κολιέ και πέντε αλυσίδες λαιμού εκ των οποίων οι τέσσερεις με μενταγιόν.
Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα: "Εκ μόνου του γεγονότος ότι, ευρέθησαν στο δωμάτιο της δεν αποδεικνύει έλλειψη κυριότητας του κατηγορούμενου Λ. Λαυρεντιάδη. Εξάλλου στο αυτό υπνοδωμάτιο ευρέθησαν και 274 ευρω, 1397 δολάρια, 1295 λίρες Αγγλίας και 700 γουάν Κίνας, τα οποία βεβαόως δεν αποτελούν ιδία περιουσία της αιτούσας. Το γεγονός της φύλαξης κάποιων αντικειμένων σε συγκεκριμένα δωμάτια εντος της οικογενειακής στέγης αποτελεί απλή επιλογή των μελών της οικογένειας και όχι απόδειξη κυριότητας. Ως εκ τούτου, μη αποδεικνυομένης της κυριότητας της αιτούσης και των ανηλίκων τέκνων της η υπό κρίση αίτηση, πρέπει να απορριφθεί".
Στο σκληρό πυρήνας της εγκληματικής οργάνωσης συγκαταλέγονται, σύμφωνα με τον εισαγγελέα 26 εκ των συγκατηγορουμένων του επιχειρηματία, Λαυρεντιάδη "όλοι με διακριτούς ρόλους", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Στην πολυσέλιδη πρόταση του ο κ. Καψιμάλης αναφέρεται εκτενώς και στον τρόπο λειτουργίας της "εγκληματικής οργάνωσης": "O κατηγορούμενος Λ. Λαυρεντιάδης με την ιδιότητα του βασικού μετόχου της ανώνυμης βιομηχανικής εταιρίας με την επωνυμία "ALAPIS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ" ασκούσε εν τοις πράγμασι αποφασιστική αρμοδιότητα στη λειτουργία της τράπεζας και των εταιριών του ομίλου ΑLAPIS, διηύθυνε την εν λόγω οργάνωση μέσω εντολών και οδηγιών του προς τους προαναφερθέντες, που άλλους τοποθέτησε ως μέλη του ΔΣ της άνω τράπεζας και άλλους αρμοδίων εγκριτικών επιτροπών της, άλλους ως στελέχη – υπαλλήλους του ομιλου ALAPIS και άλλους ως φαινομενικά τρίτους, επιχειρηματίες, που εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι επενδυτές, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι εταιρίες τους από την τράπεζα PROTON με κάθε τρόπο (δάνεια γιά αγορές παγίων, κλάδων δραστηριότητας του ομίλου ALAPIS κλπ. στο πλαίσιο μεθοδευμένης εκ μέρους του δήθεν αναδιάρθρωσης του ομίλου ALAPIS".
Μεταξύ άλλων περιγράφεται επίσης πως λειτουργούσαν και συμπεριφέρονταν μέλη της οργάνωσης:
"Ο Λ. Λαυρεντιάδης έχοντας τον πλήρη έλεγχο όλων των ατόμων που βρίσκονται γύρω του επιδιώκει όλοι τους να εκτελούν άμεσα τις εντολές του. Η υπογραφή των συμβάσεων στην ως ανω περίπτωση υπηρετούσε άμεσα τους σκοπούς του Λ Λαυρεντιάδη, η δε εκπλήρωση του διακαή πόθου του Π. Δαμηλάκου να εισέλθει στο κλαμπ των εμπίστων του Λ. Λαυρεντιάδη σε κάθε περίπτωση προυπέθετε τυφλή υποταγή στα κελεύσματα του. Ο Π. Δαμηλάκος αυτό το γνώριζε ως παλαιός ορκωτός λογιστής και έχων τον πλήρη έλεγχο του ομίλου Λαυρεντιάδη…"
Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση