GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βολές Βγενόπουλου κατά ΑΚΕΛ

Ενοχλημένος από την «παράνομη διαδικασία που πλήττει το Κράτος Δικαίου», την προκατάληψη εναντίον των Ελλήνων και του ίδιου προσωπικ...


Ενοχλημένος από την «παράνομη διαδικασία που πλήττει το Κράτος Δικαίου», την προκατάληψη εναντίον των Ελλήνων και του ίδιου προσωπικώς «που επιτρέπει στους παρανομούντες να εμφανίζονται ως κατήγοροι ενώ κανονικά πρέπει να απολογηθούν στη Δικαιοσύνη ως κατηγορούμενοι» δηλώνει ο Ανδρέας Βγενόπουλος και όχι από τα στοιχεία που προσκόμισε το ΑΚΕΛ στο γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις της βουλευτού, Ειρήνης Χαραλαμπίδου.
Σε γραπτή του δήλωση ο πρώην μη Εκτελεστικός Πρόεδρος της Μαρφίν Λαϊκής Τράπεζας αναφέρει ότι δεν έχει κάνει ποτέ καμία παράνομη πράξη και δεν είναι τυχαίο ότι μετά από έρευνες 2,5 ετών δεν έχει αποκαλυφθεί κανένα στοιχείο δόλου ή παράνομου οφέλους «που να με αφορά». «Δεν έχει «αποκαλυφθεί» διότι απλώς δεν υπάρχει. Ειδικά ως προς τα στοιχεία που προσκομίσθηκαν από το ΑΚΕΛ υποτίθεται ότι αφορούν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Λαϊκής που έγινε το Φεβρουάριο του 2011 και κάποια υποτιθέμενη ανάμειξη μιας Γερμανικής Τράπεζας και ενός πελάτου της Λαϊκής».
Το μόνο που γνωρίζει, προσθέτει, για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Λαϊκής του 2011 είναι ότι ήταν επιτυχημένη και είχε σημαντική υπερκάλυψη, σ΄αυτήν δεν συμμετείχε η MIG με το ποσόν των 46,3 εκατ. ευρώ, αλλά και ο ίδιος προσωπικά με το ποσόν των 2,3 εκατ. ευρώ. Την ίδια περίοδο, σημειώνει, έγιναν και οι εκδόσεις των αξιογράφων κεφαλαίου για τις οποίες το ΔΣ πίστευε βάσιμα, όπως και για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ότι ήταν μια αντικειμενική και τεκμηριωμένη επενδυτική πρόταση σε μια βιώσιμη Τράπεζα.
«Πόσο προκατειλημμένος πρέπει πια να είναι κανείς για να υποψιάζεται ότι δήθεν γνωρίζαμε τη μη βιωσιμότητα της Λαϊκής ή έστω ανησυχούσαμε γι’ αυτήν και παρόλα αυτά κάναμε και νέα επένδυση ύψους 48,6 εκατ. ευρώ;», διερωτάται.
Ο κ. Βγενόπουλος γράφει ότι η αλήθεια «είναι απλή, αλλά και πολύ οδυνηρή για το ΑΚΕΛ και πολλούς άλλους στην Κύπρο», η Λαϊκή, το Φεβρουάριο του 2011 ήταν μια βιώσιμη τράπεζα με καλές προοπτικές και «τελικώς καταστράφηκε από σειρά παρανόμων πράξεων και παραλείψεων των εκπροσώπων και οργάνων της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων και των κρατικών Διοικήσεων που μας διαδέχθηκαν και αυτό θα αποδειχθεί περίτρανα στη Διεθνή Διαιτητική Διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει», όπως αναφέρει.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση