GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποδαρικό με το… αριστερό για τον Ρέντσι

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, πριν ακόμη αναλάβει επισήμως καθήκοντα επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, βρίσκεται αντιμέ...


Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, πριν ακόμη αναλάβει επισήμως καθήκοντα επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πρώτη αρνητική δημοσκόπηση, καθώς οι περισσότεροι Ιταλοί δεν εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο έφθασε στην εξουσία.
Στην ερώτηση πώς κρίνουν οι Ιταλοί την ψήφο μομφής την οποία επέβαλε πριν από μια εβδομάδα ο Ματέο Ρέντσι στους κόλπους της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) εναντίον του Ενρίκο Λέτα, του προκατόχου του επικεφαλής της κυβέρνησης, 65% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως πρόκειται για "ένα πλήγμα στη δημοκρατία".
Μόνο 26% θεωρούν αντίθετα πως πρόκειται για μια "ομαλή" αλλαγή κυβέρνησης.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου από το Ινστιτούτο Πιέπολι για λογαριασμό της εφημερίδας "Λα Στάμπα" σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 509 προσώπων, αναφέρει η εφημερίδα που δημοσιεύει το αποτέλεσμα.
Οι απαντήσεις δεν είναι τόσο ενθαρρυντικές για τον εντολοδόχο πρωθυπουργό ούτε σε ό,τι αφορά το μέλλον της νέας κυβέρνησης.
Μια σχετική πλειοψηφία, 49%, έχει "λίγη ή καθόλου" εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση Ρέντσι, ενώ το 46% έχει "πολλή ή αρκετή" εμπιστοσύνη σε μια τέτοια κυβέρνηση.

«Όχι» από Μπερλουσκόνι για συμμετοχή στην κυβέρνηση
Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Ιταλού εντολοδόχου πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι με τον επικεφαλής της κεντροδεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
«Είμαι πολύ ευτυχής που ο εντολοδόχος πρωθυπουργός μας έχει τα μισά μου χρόνια», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι μετά την λήξη της συνάντησης.
Ο 77χρονος Μπερλουσκόνι πρόσθεσε ότι η συμφωνία που επετεύχθη τις περασμένες ημέρες με τον Ρέντσι για την μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου «δεν πρόκειται να αλλάξει, θα παραμείνει σε ισχύ, διότι είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης, δύσκολης προσπάθειας».
Από την σημερινή συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι η Νέα Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν πρόκειται να στηρίξει την νέα ιταλική κυβέρνηση, αλλά διαβεβαίωσε ότι «θα ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση».
Ο Ρέντσι αναμενόταν να συναντηθεί με τον επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο. Η συνάντηση τους αναμένεται να μεταδοθεί απευθείας, μέσω Διαδικτύου.
Σχολιαστές προβλέπουν πως ο Ρέντσι πρόκειται να παρουσιάσει τη σύνθεση της κυβέρνησής του ως την Παρασκευή και να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο μέσα στο σαββατοκύριακο.
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. Όσα και να τάζει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου από το ψευτοπλεόνασμα, πριν τις εκλογές, για να πάρει ψηφουλάκια από τους εύπιστους, ένα τεράστιο ποσοστό ψηφοφόρων τους δεν πρόκειται να ψηφίσει υποψηφίους ( επίσημους ή ψευτοανεξάρτητους ) από το χώρο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
    Πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους της ΝΔ μετακινούνται ( σε δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές ) σε άλλα κόμματα, ΑΝΕΛ, Χ.Α και λιγότερο Σύριζα. Ενώ η πλειοψηφία των εναπομεινάντων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ κινείται κυρίως προς υποψηφίους Σύριζα και λιγότερο προς ΑΝΕΛ ( κεντρώοι, ψηφοφόροι του πατριωτικού χώρου ). Η ΝΔ κινείται προς το 10% και το ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ γύρω στο 3% !

    Έτσι πολλοί πιστεύουν ότι οι υποψήφιοι της ΝΔ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα, καθώς και οι Καμίνης- Μπουτάρης που στήριζαν τα φορομπηχτικά μέτρα, και οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι στο β' γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Η οργή του κόσμου είναι τέτοια, που ακούς ελάχιστους να δηλώνουν φανερά ότι θα ψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Η αποχή, το λευκό, το άκυρο και η ψήφος σε μικρά υβριδικά κόμματα δεν φοβίζει τη συγκυβέρνηση. Μόνο η ψήφος σε Σύριζα, ΑΝΕΛ, Χ.Α και ΚΚΕ τους φοβίζει και τρέμουν. Τόσο καιρό λεηλατούν τους Έλληνες πολίτες. Τώρα τους έχει λούσει κρύος ιδρώτας και ελπίζουν να μη ψηφίσουμε ! ΟΧΙ ! Θα τους τιμωρήσουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση