GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέπλο ομίχλης και απόψε στην Αττική

Ένα σπάνιο φαινόμενο έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν οι κάτοικοι της Αττικής τις τελευταίες δύο ημέρες. Ένα πυκνό πέπλο ομίχλης κ...


Ένα σπάνιο φαινόμενο έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν οι κάτοικοι της Αττικής τις τελευταίες δύο ημέρες. Ένα πυκνό πέπλο ομίχλης καλύπτει την πόλη… στα ξαφνικά!
Την Τρίτη το απόγευμα ήταν ο Πειραιάς και τα νότια προάστια του λεκανοπεδίου που καλύφθηκαν από την «ομίχλη μεταφοράς», όπως την ονομάζουν οι μετεωρολόγοι. Τα ξημερώματα και το βράδυ της Τετάρτης το φαινόμενο όμως παρατηρήθηκε και σε άλλα σημεία της πόλης.
Το «σύννεφο» είναι ένα φαινόμενο που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ονομάζεται ομίχλη μεταφοράς ή ομίχλη θαλάσσης και δημιουργείται από το συνδυασμό των υψηλών θερμοκρασιών και των ασθενών νότιων ανέμων. Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς δεν αναμένεται να κρατήσει πολύ αν και δεν αποκλείεται να επαναληφθεί αργότερα μέσα στην ημέρα ή και τις επόμενες ημέρες.
Παρόμοια ομίχλη μεταφοράς, σε τέτοια ένταση και πυκνότητα, είχε παατηρηθεί ξανά στις αρχές Μαρτίου του 1995 και τον Απρίλιο του 1998, όταν μάλιστα συνέβησαν ακόμα και μικροσυγκρούσεις πλοίων στον Σαρωνικό. Φέτος το φαινόμενο συμβαίνει νωρίτερα, ακριβώς γιατί οι θερμοκρασίες που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα είναι ανάλογες αυτών που καταγράφονται την Άνοιξη!
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση