GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας Ινδός αγρότης αυτοκτονεί κάθε τριάντα λεπτά

Εδώ και αρκετά χρόνια ο τεράστιος αγροτικός πληθυσμός της Ινδίας βιώνει ένα δραματικό αδιέξοδο... Τα επιτόκια των αγροτικών δανείω...


Εδώ και αρκετά χρόνια ο τεράστιος αγροτικός πληθυσμός της Ινδίας βιώνει ένα δραματικό αδιέξοδο...

Τα επιτόκια των αγροτικών δανείων, οι απρόβλεπτα ακραίες καιρικές συνθήκες και ο τεράστιος ανταγωνισμός από τους εξαγωγείς των σύγχρονων καλλιεργειών ευθύνονται για μια κατάσταση που αν και παραμένει σχεδόν άγνωστη παγκοσμίως αφήνει το στίγμα της στη χώρα. Η τεράστια αγροτική κρίση της Ινδίας έχει καταφέρει να προκαλέσει ένα μαζικό κύμα αυτοκτονιών.

Απεγνωσμένοι αγρότες που βρίσκονται σε οικονομικό τέλμα βάζουν τέλος στη ζωή τους με ρυθμούς που ξεπερνάνε κάθε προηγούμενο. Τα στοιχεία από τις εκθέσεις του οργανισμού Down to Earth αποκαλύπτουν το πραγματικό μέγεθος της επιδημίας αυτοκτονιών στις φτωχές αγροτικές περιφέρειες της Ινδίας.

45 καταγεγραμμένες αυτοκτονίες αγροτών ημερησίως. Την τελευταία δεκαετία 15,000 άνθρωποι κάθε χρόνο έχουν δώσει τέλος στη ζωή τους. Ανάμεσα τους και γυναίκες οι οποίες καταλαμβάνουν το 17% του ποσοστού των περιπτώσεων. Οι ηλικίες κυμαίνονται από 30 έως 59. Τα δύο τελευταία χρόνια ο αριθμός έχει αυξηθεί δραματικά και αν η κατάσταση αυτή συνεχίσει οι αυτοκτονίες μέσα στο 2014 θα σημειώσουν ρεκόρ.

Οι Times of India δημιούργησαν μια συγκλονιστική καμπάνια για τη θλιβερή αυτή έρευνα που ήρθε στην επιφάνεια. Με ένα video προσπαθεί να μεταφέρει τους θεατές στην πραγματικότητα των φτωχών Ινδών που παραιτούνται από τη ζωή και που επιλέγουν την αυτοκτονία.

Μια λύση που μόνο περισσότερη δυστυχία και θάνατο μπορεί να προκαλέσει. ” Some choose to die. Some choose to kill. You can choose to help”

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση