GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Δικαιοσύνη καλεί την Ζέτα Μακρή για σκάνδαλο κοινοτικής απάτης!

Mηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) κατάθεσε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδ...

Mηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) κατάθεσε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, μέσω του προέδρου της, κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, στην οποία κάνει λόγο για σκάνδαλο κοινοτικής απάτης καθώς, όπως καταγγέλλει, επιχειρησιακό πρόγραμμα ύψους 9,8 εκατ. ευρώ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) κατακυρώθηκε παρανόμως από την αναθέτουσα αρχή στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία του Συνδέσμου των Νέων Επιχειρηματιών χωρίς αυτή να πληροί τα κριτήρια και τις προδιαγραφές της προκήρυξης.
 Η νυν υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέτα Μακρή, υπό την τότε ιδιότητά της ως γενικής γραμματέα Ισότητας των Φύλων, έβαλε την υπογραφή της στην υπόθεση αυτή. Πηγές του «business stories» αναφέρουν πως η κυρία Μακρή έχει ήδη κληθεί από την εισαγγελέα κυρία Καλλιόπη Νταγιάντα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την εκχώρηση κοινοτικών χρημάτων σε εταιρεία που διέθετε παραποιημένα δημόσια έγγραφα! 
 Στη μηνυτήρια αναφορά της η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων -η οποία είχε συμμετάσχει με άλλους συνδικαιούχους φορείς στον ίδιο διαγωνισμό για το πρόγραμμα «Αναβάθμιση της επαγγελματικής θέσης εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων γυναικών» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ- καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, ότι ο αντίδικος διαγωνιζόμενος επιλέχθηκε παρανόμως να αναλάβει το έργο με έγκριση της ΓΓΙΦ, παρότι είχε υποπέσει σε σωρεία παραβάσεων του ελληνικού και κοινοτικού δικαίου. Οπως αναφέρεται, η αναθέτουσα αρχή του έργου (ΓΓΙΦ) έκανε αποδεκτό κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού πιστοποιητικό διαχειριστικής επάρκειας που προσκόμισε ο Σύνδεσμος των Νέων Επιχειρηματιών από μη πιστοποιημένο στη χώρα μας φορέα της Βρετανίας, γεγονός που επιβεβαίωσε εγγράφως και το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης.
 Επ' αυτού μάλιστα, η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων καταγγέλλει με την αναφορά της ευθέως τη γενική γραμματέα Ισότητας κυρία Μακρή ότι όφειλε να προβεί σε έλεγχο για την αξιολόγηση του πιστοποιητικού διαχειριστικής επάρκειας που προσκόμισε ο αντίδικος, κάτι που -παρανόμως- δεν έκανε. 
 Οι καταγγέλλοντες κάνουν λόγο και για άλλη μια παράβαση από τους διενεργούντες και ελέγχοντες τον διαγωνισμό καθώς, ενώ ισοβάθμησαν με τον Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών (οι δύο πρώτοι υποψήφιοι συγκέντρωσαν 16,5 βαθμούς έκαστος) στην τελική κατάταξη βγήκαν δεύτεροι. 
Η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων προσέφυγε επ' αυτού στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του έργου του υπουργείου Εργασίας, η οποία σε έκθεσή της ζήτησε λόγω της ισοβαθμίας μεταξύ των δύο υποψηφίων να επανακαταταγούν αμφότεροι στην πρώτη θέση και να γίνει εξέταση των ενστάσεων. 
 Η επιλογή και η κατακύρωση από τη ΓΓΙΦ -παρά την ισοβαθμία των δύο υποψηφίων- του έργου στον Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών έγινε με το αιτιολογικό ότι είχε προτείνει κατά τον διαγωνισμό μεγαλύτερο αριθμό ωφελουμένων για το πρόγραμμα γυναικών. 
 Η Ενωση Επιμελητηρίων αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά της ότι «σε κανένα σημείο της πρόσκλησης του διαγωνισμού, ούτε στα κριτήρια ένταξης των πράξεων και της μεθοδολογίας αξιολόγησης, αλλά ούτε και της σχετικής νομοθεσίας που διέπει το ως άνω πρόγραμμα, ορίζεται ρητά ότι το συγκεκριμένο κριτήριο της έκτασης του φυσικού αντικειμένου (δηλαδή ο αριθμός των ωφελουμένων γυναικών) παίζει καθοριστικό ρόλο κατά τη διαδικασία επιλογής του δικαιούχου». 
Η διαμάχη γι' αυτά τα κοινοτικά κονδύλια μαθαίνουμε πως έφτασε μέχρι και στα γραφεία τόσο του υπουργού Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος όμως δεν έχει μεριμνήσει προς το παρόν, όσο και του ίδιου του πρωθυπουργού. Η υπόθεση, πάντως, δεν αναμένεται να σταματήσει εδώ, καθώς η Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων σκοπεύει να ζητήσει τη συνδρομή και της αρμόδιας Επιτροπής κατά της Κοινοτικής Απάτης (OLAF).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση