GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νίκος Τσιλιμίγκας: Θα εφαρμόσουμε πολιτικές για το παρόν και το μέλλον

Την Αυτοδιοικητική παράταξη «Θεσσαλών Συμπολιτεία», ανακοίνωσε ο γιατρός για την Περιφέρεια Θεσσαλίας Την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυα...

Την Αυτοδιοικητική παράταξη «Θεσσαλών Συμπολιτεία», ανακοίνωσε ο γιατρός για την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που υποστηρίζεται επίσημα απ΄το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ , ανακοίνωσε ο καθηγητής καρδιοχειρουργός Νίκος Τσιλιμίγκας, σε εκδήλωση που έγινε χθες το βράδυ στη Λάρισα.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, «είμαι μόνο ένας πολίτης της Θεσσαλίας, που βρίσκεται καθημερινά σε επαφή με τους ανθρώπους , μοιράζεται τις αγωνίες τους, το μόχθο και τα προβλήματα του καθένα και των πολλών.
Μετά από μια μεγάλη διαδρομή αυτοδημιουργίας και πολλές εμπειρίες, επέστρεψα στον τόπο μου, στον οποίο ζω χρόνια τώρα με την οικογένειά μου, στον οποίο μεγαλώνουν και αναπτύσσονται τα παιδιά μου και κινείται ο κοινωνικός και επαγγελματικός περίγυρός μου.
Οι πολίτες, μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, στρέφουν με αγωνία το βλέμμα στον πιο κοντινό και οικείο σ’ αυτούς οργανωμένο φορέα την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Αυτό είναι το αποκούμπι, που τους δίνει την ελπίδα ότι μπορούν να βελτιώσουν το περιβάλλον που ζουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους και την ποιότητα της καθημερινότητάς τους».
Ο κ. Τσιλιμίγκας εξήγησε τους λόγους που επέλεξε να κατέλθει υποψήφιος στην Περιφέρεια Θεσσαλίας , τονίζοντας ότι πρέπει να καταφέρουμε να εφαρμόσουμε πολιτικές στον τόπο μας που θα διασφαλίζουν στο παρόν και το μέλλον την απασχόληση και την ποιότητα ζωής , τη δική μας και των παιδιών μας».
Στις βασικές αρχές που διέπουν την αυτοδιοικητική κίνηση, ανέφερε ότι : Η αυτοδιοίκηση πρέπει να κατοχυρώνει θεσμικά και πολιτικά την αυτονομία της έναντι του κράτους και των κομμάτων και να αποτελεί έναν ανεξάρτητο πόλο πραγματικής τοπικής εξουσίας. Η αποκέντρωση του κράτους και η παρουσία πολλών και υγιών πόλων εξουσίας, διευρύνουν και θωρακίζουν τη δημοκρατία.
Ο χάρτης της αυτοδιοίκησης (οι αρμοδιότητες, οι οικονομικοί πόροι, ο εκλογικός νόμος) πρέπει ν’ αλλάξει ουσιαστικά.

Ανάπτυξη και κοινωνικό πρόσωπο

Η αυτοδιοίκηση πρέπει ν’ αναδείξει, δύο σημαντικές της όψεις:
α) το αναπτυξιακό της πρόσωπο, με την ουσιαστική συνδρομή της στην ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής και επιχειρηματικότητας και στη διεύρυνση της αγοράς (κοινωνική επιχειρηματικότητα, αγροτικοί συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών, συμπράξεις με εμπορικά επιμελητήρια, κ.α.). Η πολυπόθητη ανάπτυξη ή θα είναι τοπική ή δεν θα υπάρξει.
• β) το κοινωνικό της πρόσωπο, δηλαδή να στήσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, μια ομπρέλα κοινωνικής ασφάλειας, ενισχύοντας την αλληλεγγύη των πολιτών. Να αποτελέσει μια «κιβωτό» ασφάλειας (κοινωνική πρόνοια, άποροι, άστεγοι, πολίτες χωρίς φαγητό, πολίτες σε απόλυτη φτώχεια κ.α.)
Η τοπική ανάπτυξη και η κοινωνική προστασία, η ανάδειξη της τοπικότητας και η υλοποίηση ενός σχεδίου επιβίωσης και ανασυγκρότησης, πρέπει να αποτελέσουν την καινούργια πολιτική πρόταση για την τοπική αυτοδιοίκηση».
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της κρίσης, τονίζοντας ότι εκτός από ευχολόγια και ψηφίσματα συμπαράστασης, η Περιφέρεια, οφείλει να εκπονήσει Τοπικές πολιτικές αντιμετώπισης της κρίσης που διέπουν τις επιχειρήσεις και τους ανέργους που προκύπτουν από το κλείσιμό τους. Επίσης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει μέχρι τώρα ασχοληθεί ελάχιστα με το θέμα Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα. Απαιτούνται νέες παρεμβάσεις στον τομέα της Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας που να έχουν βιώσιμο χαρακτήρα, συνέχεια στον χρόνο, καίρια θέση στον περιφερειακό προγραμματισμό, τόσο σε επίπεδο δεσμευμένων πόρων όσο και σε επίπεδο αναμενόμενων επιπτώσεων στην περιφερειακή οικονομία. Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις, πρέπει να αξιοποιούν την υπάρχουσα υποδομή και το υφιστάμενο δυναμικό και προσθέτουν τους κρίκους της αλυσίδας ¨εκπαίδευση/ έρευνα/ αξιοποίηση της έρευνας/ καινοτομική επιχειρηματικότητα¨, που λείπουν για να δημιουργηθεί το περιβάλλον που θα ευνοεί το καινοτόμο επιχειρείν.
Στην Κοινωνική πολιτική, απαιτείται να κυριαρχήσει η αντίληψη, ενός ολοκληρωμένου και συγκεκριμένου κοινωνικού σχεδιασμού και αξιολόγησης της κοινωνικής πολιτικής που συμβάλλει ώστε ένα πρόγραμμα δράσης, μια ενέργεια, μια συγκεκριμένη κοινωνική παρέμβαση ή προτεινόμενη πολιτική να μπορούν να πραγματοποιηθούν με συνέπεια, χωρίς οικονομικές ή χρονικές αποκλίσεις και διαρκή βελτίωση της σχέσης κόστους και κοινωνικής ωφέλειας.
Η Αυτοδιοικητική παράταξή μας θα είναι στην πράξη των «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ», γι’αυτό και επιλέξαμε αυτή την αλήθεια, για όνομα του συνδυασμού μας».

 http://magnesianews.gr

1 σχόλιο

  1. ΑΤΙΜΟΙ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ, μην τολμήσετε και δώσετε το Ελληνικό και την παραλιακή ζώνη της Αθήνας σε Τούρκους επιχειρηματίες, δηλαδή στο Τούρκικο κράτος, όπως κάματε με τον Αστέρα της Βουλιαγμένης και το Μικρολίμανο, την Αρχαία Μουνιχία στον Πειραιά όπου ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΞΑΝΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΨΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ .
    ΑΤΙΜΟΙ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΔΙΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ;
    ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΔΩΣΕΤΕ ΑΛΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!
    Η ΣΟΥΒΛΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ, Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΥΡΙΔΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΈΒΓΑΛΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΩΝ, ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΜΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ! ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ.
    ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΕΥΟΥΣΙ ΤΕΚΝΑ.
    ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΤΕ, ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ, ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ, ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση