GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την... ταξινόμηση τ...



Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης
Ιστορικός-Εκδότης.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την... ταξινόμηση του υπαίθριου εμπορίου στα πεζοδρόμια και τις λαικές. Αναγκαία ρύθμιση για να μπεί τάξη στη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο.
Οι διατάξεις περιλαμβάνουν τα παρακάτω.
1.Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για το υπαίθριο εμπόριο και τις λαικές αγορές. Αυτό κυρίως σχετίζεται για το υπαίθριο παρεμπόριο των λαθρομεταναστών ώστε το εθιμικό δίκαιο να ενταχθεί στο ευρωπαικό γραπτό και να τιμωρηθούν οι παραβάτες.
2.Οι άδειες θα χορηγούνται και θα ανανεώνονται με κλήρωση. Θα δωθεί έμφαση στους άνεργους και στις ευπαθείς ομάδες.
Αυτοί είναι οι ανεπάγγελτοι και οι πεινασμένοι. Θα γίνει διαχωρισμός σε παραγωγούς και εμπόρους. Συνεπώς θα καταργηθεί η εξίσωση των τιμών και οι παραγωγοί θα πουλάνε πιο φθηνά ως χονδρέμποροι. Θα υπάρχει δυνατότητα πώλησης περισσότερων προιόντων στις λαικές αγορές. Το λεπτό σημείο είναι τα προιόντα να είναι καθαρά αγροτικά και να μην υπάρχουν εικονίσματα, βιβλία, ρούχα, παπούτσια, υαλικά και μπιμπελό ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός με σοβαρούς καταστηματάρχες.
Τέλος, οι πωλητές θα βρίσκονται σε οργανωμένες θέσεις για το θέμα της διαφάνειας των αδειών και των ταμειακών μηχανών.

1 σχόλιο

  1. και στη Κυπρο δεν πεσανε οι μισθοι 50% και η ανεργια δεν πηγε στο 65# στους νεους κα Βουλτεψη,οποτε καλως ψαχνουμε μεσα και εξω απο τη Ελληνικη κυβερνηση τα αιτια της ανοδου της ΧΑ. Συμφωνώ οτι πάντα υπάρχουν τα φασιστικα σταγονίδια και οχι μονο (τονοι απο δαυτα) που κρύβονται σε άλλους χώρους και ιδίως στη Νεα Δημοκρατια με τη καλυψη του ακροδεξιου τωρινου αρχηγου της (ιδε και παλαια Αβερωφ, Κενταυροι κλπ κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση