GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κώστας Παπαζάχος: Διπλός ο σεισμός των 6,5 Ρίχτερ

Διπλός ήταν ο σεισμός που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Λήμνο και τη Σαμοθράκη σύμφωνα με τ...

Διπλός ήταν ο σεισμός που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στη Λήμνο και τη Σαμοθράκη σύμφωνα με τον καθηγητή γεωφυσικής του ΑΠΘ Κώστα Παπαζάχο καθώς μέσα σε 20 δευτερόλεπτα σημειώθηκαν δύο γεγονότα.

Το δεύτερο, μάλιστα, εξήγησε ο κ. Παπαζάχος μιλώντας στο δελτίο του MEGA, σημειώθηκε ανατολικότερα και γι” αυτό έγινε πιο αισθητό στην πλευρά της Τουρκίας με τους κατοίκους πολλών περιοχών να βγαίνουν έντρομοι στο δρόμο και συνολικά 267 άτομα να τραυματίζονται μέσα στον πανικό τους.

Σε αυτό απέδωσε, επίσης, ο κ. Παπαζάχος τις αποκλίσεις ανάμεσα στις εκτιμήσεις των ελληνικών και των διεθνών σεισμολογικών ινστιτούτων με τα πρώτα να μιλούν για μια δόνηση 6,5 Ρίχτερ και τα δεύτερα να μιλούν για σεισμό 6,9 Ρίχτερ. «Τα διεθνή ινστιτούτα έχουν εικόνα από όλη τη διάρρηξη, εξ ου και η διαφορά στα μεγέθη» εξήγησε ο κ. Παπαζάχος

Κατά τον καθηγητή Γεωφυσικής το σεισμικό δυναμικό της περιοχής έχει σχεδόν εξαντληθεί και άρα πιθανότατα η δόνηση των 6,5 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός.

Εκτίμησε, επίσης, ότι δεν αναμένονται μεγάλες επιπτώσεις στον ελλαδικό χώρο όπως προκύπτει από την ιστορική μελέτη αναλόγου μεγέθους σεισμών με το ίδιο επίκεντρο όπως το 1982 ή το 1983 .

Όσον αφορά το ρήγμα της Ανατολίας ο Κώστας Παπαζάχος επισήμανε ότι κατά 95% στο ελληνικό τμήμα του διέρχεται από θαλάσσια περιοχή και κατά βάση οι συνέπειες είναι περιορισμένες καθώς αν και καταλήγει στις Σποράδες, μετά τη Λήμνο αλλάζει γεωμετρία και είναι πολύ δύσκολο να δώσει μεγάλους σεισμούς στο υπόλοιπο τμήμα του.

Όπως είπε καταλήγοντας: το πιο πιθανό είναι ότι αυτόν τον σεισμό θα τον έχουμε ξεχάσει σε λίγες ημέρες.

Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

  1. Αποκάλυψη ΣΟΚ από την εφημερίδα Real News ( σημερινή έκδοση, Σάββατο 25/5/2014 )

    Πιο συγκεκριμένα στο ένθετο Realmoney, στη σελίδα 3 αποκαλύπτει ότι το ΔΝΤ έχει εντοπίσει μαύρη τρύπα 5,2 δισ. ευρώ και θα ζητήσει νέα μέτρα από το Σεπτέμβριο.

    Αυτό το γεγονός το αποκρύπτουν από τις ψηφοφόρους τους η ΝΔ και η Ελιά και μαζί με αυτούς τα μεγάλα κανάλια ( Μέγκα, Αντέννα, Σκάι ), γιατί θέλουν πρώτα να περάσουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι ευρωεκλογές, να υφαρπάξουν τη ψήφο των πολιτών.

    Πιο συγκεκριμένα το ΔΝΤ θα ζητήσει να ανοίξουν ακόμα περισσότερα επαγγέλματα και θα ζητήσει δραστικές παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό από τον Ιούλιο, κάτι που, επίσης, αποκρύπτουν τα ΜΜΕ από τους συνταξιούχους, γιατί στη πλειοψηφίας τους ψηφίζουν ΝΔ και Ελιά.

    5,2 δισ. ευρώ νέα μέτρα ζητά το ΔΝΤ, όπως αποκαλύπτει η Real news.

    Κοινοποιήστε το παντού, πριν περάσει η ημέρα των εκλογών και πάλι ο κόσμος πιαστεί στον ύπνο. Το περίφημο πλεόνασμα και η μη λήψη νέων μέτρων είναι ένα ΠΑΡΑΜΥΘΙ για να πάρουν ψήφους η ΣαμαροΝΔ και η Βενιζελοελιά. Πάλι θα κοροιδέψουν τους ψηφοφόρους τους.

    Ενημερώστε όλον το κόσμο.

    Όσοι έχετε ιστοσελίδα ή μπλογκ βρείτε την εφημερίδα και δημοσιεύστε το άρθρο στο διαδίκτυο ΣΗΜΕΡΑ.

    Νέα επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού είναι σε εξέλιξη από τη ΣαμαροΝΔ και την Βενιζελοελιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση