GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η "λέσχη τζαμπατζήδων του Μετρό" στη Σουηδία προσφέρει «ασφαλιστική» κάλυψη των προστίμων

Το μοντέλο της ασφάλισης κινδύνου αξιοποιεί η πιο διάσημη «λέσχη τζαμπατζήδων του Μετρό» στη Σουηδία η οποία προσφέρει «ασφαλισ...



Το μοντέλο της ασφάλισης κινδύνου αξιοποιεί η πιο διάσημη «λέσχη τζαμπατζήδων του Μετρό» στη Σουηδία η οποία προσφέρει «ασφαλιστική» κάλυψη των προστίμων.
Η οργάνωση Planka.nu ( που σημαίνει «τζάμπα διαδρομή τώρα») έχει αναλάβει να πληρώνει τα πρόστιμα όσων συλλαμβάνονται να κυκλοφορούν χωρίς εισιτήριο στο ΜΕΤΡΟ της Στοκχόλμης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νew York Times για την προστασία αυτή τα μέλη πρέπει να πληρώνουν ένα μηνιαίο τέλος των περίπου $ 15 για να αποφύγουν την καταβολή ναύλου στο ΜΕΤΡΟ. Εφόσον εντοπιστούν να κυκλοφορούν χωρίς εισιτήριο στη συνέχεια η οργάνωση θα καλύψει κάποια από τα περίπου 180 δολάρια του προστίμου που μπορεί να προκύψουν . ( Η μηνιαία κάρτα διαδρομών κοστίζει περίπου $ 120. )

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ των ΝΥΤ η αποδοτικότητα της οργάνωσης έχει δημιουργήσει ένα αξιοζήλευτο επιχειρηματικό μοντέλο . Πέρυσι , η ομάδα πήρε κάτι περισσότερο δύο φορές πιο πολλά χρήματα – πάνω από 7.500 δολάρια ανά μήνα – από αυτά που έχουν καταβληθεί σε πρόστιμα , ανέφεραν οι διοργανωτές .
Αν και έχει περίπου 500 επίσημα μέλη , η οργάνωση έχει οδηγήσει πολλές χιλιάδες άλλους να σταματήσουν να πληρώνουν εισιτήριο , σύμφωνα με αξιωματούχους της εταιρίας του Μετρό . Ο κ. Pettersson δήλωσε ότι περίπου 15 εκατομμύρια ταξίδια το περασμένο έτος δεν πληρώθηκαν – 3 τοις εκατό του συνόλου των διαδρομών.
Ενώ η σελίδα Planka Facebook έχει περισσότερα από 30.000 “μου αρέσει ”

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση