GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Συνταγή της Ημέρας

Εύκολη τάρτα με σπανάκι, σέσκουλα και φέτα Υλικά συνταγής... 1 φύλλο σφολιάτας 350γρ. σπανάκι 350γρ. σέσκουλα 200γρ. κρέμα...



Εύκολη τάρτα με σπανάκι, σέσκουλα και φέτα
Υλικά συνταγής...
1 φύλλο σφολιάτας
350γρ. σπανάκι
350γρ. σέσκουλα
200γρ. κρέμα γάλακτος
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1 ντομάτα κομμένη κονκασέ
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
150γρ. φέτα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά το σπανάκι και τα σέσκουλα, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει και τα έχουμε πλύνει καλά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την ντομάτα και τον άνηθο και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Σβήνουμε το μάτι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο.] η γέμισή μας. Προσθέτουμε τέλος και την φέτα.

Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας στο ταψί μας, κόβουμε το φύλλο που περισσεύει γύρω-γύρω και με ένα πιρούνι ανοίγουμε τρύπες στον πάτο του ταψιού.

Αφού κρυώσει λίγο η γέμιση την αδειάζουμε στο ταψί μας και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα.

cooklos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση