GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόντρα για το κλείσιμο της Βουλής

Αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή το κλείσιμο της Βουλής. Μετά τους Παναγιώτη Λαφαζ...


Αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή το κλείσιμο της Βουλής.
Μετά τους Παναγιώτη Λαφαζάνη και Ζωή Κωνσταντοπούλου που αντέδρασαν έντονα στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του εξαπέλυσε νέα επίθεση.
«Είναι φανερό πως ο κ. Σαμαράς φοβάται την ανοιχτή βουλή, εχθρεύεται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και επιλέγει τις “ασφαλείς” συνθέσεις των θερινών τμημάτων για να ολοκληρώσει τις μνημονιακές του υποχρεώσεις με τον πιο ανώδυνο για την κυβέρνηση τρόπο, αλλά και για να μεταφερθούν οι συζητήσεις άρσης ασυλίας, μεταξύ των οποίων του Υπ. Εσωτερικών, αλλά και του Η. Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου, τον Οκτώβριο», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Κουμουνδούρου.
Επίσης, κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι είναι έκθετος για τη χθεσινή του απόφαση να κλείσει άρον- άρον τη Βουλή και για έναν επιπλέον λόγο, «αφού έχει χρέος απέναντι στους πολίτες και τη δημοκρατία να συζητηθεί το θέμα της Χρυσής Αυγής, όπως επανειλημμένα έχει ζητήσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όπως επιβάλλεται από την αναγκαιότητα καταπολέμησης του ναζιστικού φαινομένου».
Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να προκαλέσει θόρυβο, χωρίς να υπάρχει θέμα
Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «για άλλη μια φορά προσπαθεί να προκαλέσει θόρυβο, χωρίς να υπάρχει θέμα»
«Η Βουλή συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της, όπως γίνεται τα τελευταία σαράντα χρόνια. Τον Ιούνιο ξεκινούν πάντα τα θερινά τμήματα και τα νομοσχέδια που περνούν έχουν την ίδια νομική και τυπική ισχύ. Είναι γνωστό ότι υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση και τις πρωτοβουλίες της», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου, προσθέτοντας:
Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ το αμφισβητεί, υπάρχουν οι σχετικές διαδικασίες για να το διαπιστώσει. Εκτός και εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει θερινές διακοπές…»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση