GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοιχτή επιστολή προς τους συμμετέχοντες στις αποστολές στη Γάζα του 2009...

Ανοιχτή επιστολή προς τους συμμετέχοντες στις αποστολές στη Γάζα του 2009, κατόπιν του άρθρου του Ν. Κλειτσίκα 27/7/2014 Αγαπητοί φίλο...

Ανοιχτή επιστολή προς τους συμμετέχοντες στις αποστολές στη Γάζα του 2009, κατόπιν του άρθρου του Ν. Κλειτσίκα
27/7/2014
Αγαπητοί φίλοι,
διάβασα χθες το άρθρο του συντρόφου Ν. Κλειτσίκα με τίτλο “Η Παλαιστίνη χρειάζεται έμπρακτη αλληλεγγύη κι όχι ψέματα και φιλανθρωπία!”.
Συμφωνώ απόλυτα με τον...
τίτλο. Όσοι βρεθήκαμε στη Γάζα, σε συνθήκες αντίστοιχες με τις σημερινές γνωρίζουμε ότι η αλληλεγγύη πολιτών άλλων χωρών στον παλιστινιακό λαό, όπως και σε κάθε λαό που χτυπιέται βάναυσα επειδή διεκδικεί το θεμελιώδες δικαίωμά του στην αυτοδιάθεση συνιστά στάση αναγκαία και ουσιαστικά διεθνιστική.
Θα έλεγα και υποχρεωτική για όποιον συναισθάνεται τη σημασία και το μεγαλείο ενός υπερεξηκονταετούς αγώνα που συνεχίζεται παρά τις σειρήνες της ηττοπάθειας.
Όσοι πήγαμε μια φορά εν μέσω πολέμου στη Γάζα ξέρουμε ότι παρά τις αντιξοότητες και τους κινδύνους πράξαμε κάτι που στήριξε τον αγωνιζόμενο παλιστινιακό λαό, έστω σε ένα μικρό βαθμό. Κάθε ένας, λαός ή άνθρωπος έχει ανάγκη στις πιο δύσκολές του στιγμές να αισθάνεται ότι δεν είναι μόνος.
Έχουμε καθήκον να πράξουμε το ίδιο μαζί και με άλλους φίλους και συντρόφους που θα ήθελαν τώρα να συμμετέχουν.
Δε θα μας αφήσουν με βεβαιότητα να μπούμε θα μου πείτε, ούτε από το Ισραήλ, ούτε από την Αίγυπτο. Θα μείνουμε λοιπόν στα σύνορα, εκθέτοντας εκείνους που φυλακίζουν έναν ολόκληρο λαό. Οι Παλαιστίνιοι θα ξέρουν ότι κάποιοι έφτασαν όσο πιο κοντά τους μπορούσαν και ότι ειλικρινά θα ήθελαν να μοιραστούν λίγους από τους κινδύνους τους.
Ανεπιθύμητοι ήμασταν και την προηγούμενη φορά από εκείνους που ελέγχουν τα συνοριακά περάσματα αλλά τα καταφέραμε.
Σας προτείνω να πράξουμε το διεθνιστικό μας καθήκον στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης με τις πράξεις μας. Να οργανώσουμε τώρα τη νέα αποστολή στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη.
Φιλικά,
Θέμης Τζήμας

ΥΓ. Μιας και δε διαθέτω τα στοιχεία επικοινωνίας των περισσοτέρων ελπίζω ότι ο σ. Κλειτσίκας θα προωθήσει την επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση