GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Και δικαστικό ράπισμα σε συνήθεις συκοφάντες"

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση: "Σε πανηγυρική δικαίωση για τη δημοτική αρχή και στελέχη της εξελίχθηκε, όπως άλλωστε ήτ...



Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση: "Σε πανηγυρική δικαίωση για τη δημοτική αρχή και στελέχη της εξελίχθηκε, όπως άλλωστε ήταν και αναμενόμενο, η δίκη για δήθεν παράνομες μεταδημοτεύσεις πολιτών στον πρώην δήμο Συκεών, υπόθεση για την οποία σύρθηκαν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης δυο πρώην κι ένας νυν αντιδήμαρχος με την κατηγορία της «σοβαρής παράβασης καθήκοντος από βαριά αμέλεια», με τις κατηγορίες να πέφτουν φυσικά στο κενό και τους κατηγορούμενους να αθωώνονται με ομόφωνη απόφαση της Έδρας.

«Πρόκειται για άλλη μια πλήρη και πανηγυρική δικαίωση της δημοτικής αρχής και των στελεχών της. Η τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί καταπέλτη για τους συνήθεις συκοφάντες και ψευδολόγους. Οι αστήρικτες, ανυπόστατες και ατεκμηρίωτες καταγγελίες τους, που ως σκοπό είχαν να πλήξουν το κύρος και την αξιοπιστία της διοίκησης και των δημοτικών υπηρεσιών, κατέπεσαν σαν χάρτινος πύργος. Για μια ακόμη φορά αποκαλύφθηκε και αποδείχθηκε ο ρόλος και οι αντιλήψεις τους για το δημόσιο βίο. Όσο δεν αντιλαμβάνονται ότι με ψέματα και κατασκευασμένες καταγγελίες δεν μπορούν να σταθούν στην κοινωνία και να υπηρετήσουν τον τόπο τους, τόσο θα είναι μονίμως εκτεθειμένοι και αιώνιοι ένοικοι των εδράνων της αντιπολίτευσης. Η μια μετά την άλλη απόπειρα συκοφάντησης της διοίκησης μετατρέπονται σε μπούμερανγκ που τους καταδικάζουν εσαεί στη συνείδηση των συμπολιτών μας», δήλωσε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, κι αναρωτήθηκε: «Άραγε αυτοί οι συκοφάντες και λασπολόγοι θα βρουν ποτέ το θάρρος και την τόλμη να ζητήσουν -έστω και τώρα- συγγνώμη από τους τρεις αντιδημάρχους, αλλά κυρίως από τους συμπολίτες μας τους οποίους υπέβαλαν σε τόση άδικη και αναίτια ταλαιπωρία;».

Από κόλαφο σε κόλαφο…

Η υπόθεση οδηγήθηκε στο ακροατήριο μετά από καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια, το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τον εισαγγελέα και τις δικαστικές αρχές, την οποία έκανε δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, ένα μήνα πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010. Τότε, σε μια ακόμη προσπάθειά του να πλήξει και να συκοφαντήσει το δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, ο καταγγέλλων «εφηύρε» κι «ανακάλυψε» 17 παράνομες μεταδημοτεύσεις κατά τα έτη 2009 και 2010, ενώ αναφερόταν και σε «άλλες εκατοντάδες», ενοχοποιώντας ταυτόχρονα με τους τρεις αντιδημάρχους και 17 ανυποψίαστους πολίτες.

Το θέμα κατ’ αρχήν ερευνήθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών Οργάνων ΟΤΑ, στο οποίο παραπέμφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αποτελείται από ανώτερους δικαστικούς, για να έρθει η πρώτη δικαίωση που ήταν κόλαφος για τους καταγγέλλοντες. Στο ανώτερο ελεγκτικό όργανο οι δικαστές, που εξέτασαν εξονυχιστικά το θέμα, γνωμοδότησαν (στα τέλη του 2012) υπέρ της απαλλαγής των ελεγχόμενων αντιδημάρχων (Ντίνου Ζωγόγιαννη, Λάζαρου Πετρίδη και Άντζελας Ισσακίδη), για να κλείσει ο φάκελος με την επικύρωση της αθωωτικής γνωμοδότησης από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ράπισμα και από δικαστήριο…

Την ίδια εξέλιξη-ράπισμα επιφύλασσε για τους καταγγέλλοντες και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο εκδικάστηκε το ποινικό σκέλος της υπόθεσης. Μετά από πολύωρη συνεδρίαση και εξονυχιστική εξέταση των μαρτύρων, η σύνθεση του δικαστηρίου αθώωσε πανηγυρικά τα στελέχη της διοίκησης, όπως επίσης και τους κατηγορούμενους πολίτες. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, δεν αποδείχθηκε η ενοχή των κατηγορουμένων, και δεν τεκμηριώθηκε το αδίκημα των παράνομων και πλαστών μεταδημοτεύσεων, αφού -όπως αποδείχθηκε- όλες έγιναν με την πιστή τήρηση των προβλεπόμενων από τους νόμους.

Το δικαστήριο ομόφωνα αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους απορρίπτοντας χωρίς καμιά αμφιβολία την κατηγορία περί ψευδών βεβαιώσεων για τις επίμαχες μεταδημοτεύσεις. Για το μόνο που αμφέβαλε ήταν για το πώς -αφού όλοι είχαν αποδεικτικά έγγραφα που βεβαίωναν τη διετή παραμονή των κατηγορούμενων πολιτών στο δήμο, βασική προϋπόθεση του νόμου για την πραγματοποίηση της μεταδημότευσης-, ποιος και γιατί εξαφάνισε αυτά τα έγγραφα από τους φακέλους;

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των κατηγορουμένων βρισκόταν κι ένας δημοτικός υπάλληλος που ήταν υπεύθυνος για την τήρηση των φακέλων μεταδημότευσης και είχε καταγγείλει «αφαίρεση των φακέλων» από το γραφείο του, για να ενοχοποιήσει τη διοίκηση του δήμου, και ο οποίος από τότε είχε αναπτύξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινή πολεμική εναντίον του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη.

Μέχρι να οδηγηθεί το θέμα στη Δικαιοσύνη, και μάλιστα καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο του 2010, αλλά επί μακρόν και μετά τις εκλογές, οι καταγγέλλοντες είχαν επιδοθεί σε μια πολιτική εκμετάλλευσης των καταγγελιών τους και της διεξαγόμενης έρευνας, φθάνοντας στο σημείο να… πανηγυρίζουν εκ των προτέρων προδικάζοντας το αποτέλεσμα της… τιμωρίας που επιδίωκαν κι επιθυμούσαν. Η υπόθεση, που έφθασε να αποτελεί… σημαία του προεκλογικού τους αγώνα, αποτέλεσε τότε κεντρικό θέμα σε παραταξιακή εφημερίδα που εκδιδόταν εκείνη την περίοδο, ενώ… εντέχνως το διοχέτευσαν στον πανελλήνιο έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Οι ίδιοι άνθρωποι, όμως, όπως και επικεφαλής παράταξης στην οποία προσχώρησαν, συνέχισαν την ίδια πολιτική και καθ’ όλη τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου Απριλίου-Μαΐου 2014, συκοφαντώντας και υβρίζοντας το δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη για την ίδια υπόθεση… «Οι συμπολίτες και οι συνδημότες μας δεν έπεσαν ούτε και σ’ αυτήν την παγίδα κι έδωσαν στους συκοφάντες και λασπολόγους τη δική τους ηχηρή απάντηση», σχολιάζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών."

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση