GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πόλη υποδέχθηκε ευλαβικά την Εικόνα της Παναγίας των Νοτενών της Πάτρας

Πλήθος πολιτών με επικεφαλής τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο υποδέχθησαν χθες το απόγευμα την θαυματουργή Εικ...



Πλήθος πολιτών με επικεφαλής τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο υποδέχθησαν χθες το απόγευμα την θαυματουργή Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκουπου φυλάσσεται στην Ιερά Μονή των Νοτενών.

Η κάθοδος της ιεράς εικονας στην Πάτρα εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος στην αχαική πρωτεύουσα.
Τη σεπτή εικόνα συνόδευσε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής, πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Διαμαντόπουλος.
Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε κοντά στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας όπου ανέμεναν ο Μητροπολίτης με όλους τους ιερείς της πόλης και πλήθος πιστών. Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι εκδηλώσεις ευλάβειας των πιστών οι οποίοι έραναν την Παναγια με μύρα και ρόδα.
Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας τελέστηκε μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός κατά τον οποίο μίλησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.
Η ιερά Εικόνα θα παραμείνει στην Πάτρα μέχρι την Κυριακή 13 Ιουλίου ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια των ημερών θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες με αποκορύφωμα την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία το πρωί της ερχόμενης Κυριακής.
Το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας των Νοτενών βρίσκεται πάνω από το χωριό Σκιαδά της Τριταίας Αχαΐας και μετά από σοβαρές ζημιές που υπέστη από τους σεισμούς του 2008, ανακαινίζεται εκ βάθρων με την προσωπική επίβλεψη του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.

patrastimes.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση