GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Να ασχοληθούμε με τους πολλούς κι όχι με ένα μικρό υποσύνολο»

Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών κι όχι την επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα για το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο, ιεραρχεί ω...


Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών κι όχι την επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα για το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο, ιεραρχεί ως πρώτη κυβερνητική προτεραιότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μιλώντας στον realfm 97,8 και την Κάτια Μακρή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν σαφής: «Πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό που αφορά τους πολλούς.Κάτι το οποίο αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και όχι ένα μικρό υποσύνολό της» είπε.
Ακούστε τι είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε: «Προφανώς και υπάρχουν ζητήματα τα οποία συνολικά η κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει στο πλαίσιο της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης που κάνει με την τρόικα. Παραδείγματος χάρη το ζήτημα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών.
Ο αριθμός των μετώπων όμως που μπορεί να ανοίξει η κυβέρνηση είναι πεπερασμένος, σε μία διαπραγμάτευση. Και θα πρέπει να υπάρχει μία ξεκάθαρη στόχευση και μία ξεκάθαρη αίσθηση προτεραιοτήτων.
Και όσο κι αν αυτό εμένα μπορεί να μη με βολεύει, διότι καλούμε να κάνω μία δύσκολη δουλειά, πιστεύω ακράδαντα ότι πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Κάτι το οποίο αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και όχι ένα μικρό υποσύνολό της. Αφορά τον ιδιωτικό τομέα που ματώνει σήμερα, πολίτες που έχουν βρεθεί σε απελπισία γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις, μία πολιτική που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.
Να εστιάσουμε την προσοχή μας στο ουσιαστικό και το μείζον» έστειλε το μήνυμα , την ίδια στιγμή που επέμεινε ότι οι απολύσεις που εκκρεμούν θα γίνουν.
«Οι απολύσεις θα γίνουν»
«Ο στόχος των 15.000 απολύσεων για τα έτη 2013 και το 2014 ισχύει. Είναι ένας στόχος ο οποίος είναι αποτυπωμένος στις δεσμεύσεις της χώρας και είναι ένας στόχος που εκτιμώ ότι πρέπει να δρομολογηθεί και να υλοποιηθεί» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:
«Μετά από πολύ επίπονες διαπραγματεύσεις, του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταφέραμε να μην υπάρχει άλλος ποσοτικός στόχος απολύσεων για το 2015 και μετά.
Δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνουν και κάποιες απολύσεις το 2015. Π.χ. ο έλεγχος των μετατροπών των συμβάσεων είναι μια διαδικασία που θα τρέξει και εντός του 2015, αλλά δεν θα υπάρχει ποσοτικός στόχος απολύσεων συνδεδεμένος με τη διαθεσιμότητα, έτσι όπως αυτή είχε δρομολογηθεί τα τελευταία 2 χρόνια.
Και αυτό ήταν μια επιτυχία. Και το πετύχαμε αυτό ακριβώς γιατί προτάξαμε μια συνολική μεταρρυθμιστική ατζέντα για το Δημόσιο, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το ζήτημα της αξιολόγησης του προσωπικού και των δομών, ακριβώς για να εξηγήσουμε στην τρόικα ότι η συζήτηση περί απολύσεων όταν γίνεται μεμονωμένα και μονοπωλεί την ατζέντα αδικεί τη συνολική μεταρρυθμιστική προσπάθεια που καταβάλλουμε. Το πετύχαμε αυτό», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
«Υπάρχουν καθυστερήσεις στις διαδικασίες αξιολόγησης»
Στην ερώτηση αν βλέπει απροθυμία από τους συναδέλφους του για να γίνουν εντός του 2014 οι απολύσεις που προβλέπει η συμφωνία με την τρόικα ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:
«Εγώ σας λέω ότι η όποια απομάκρυνση προσωπικού πρέπει να είναι αποτέλεσμα μίας διαδικασίας αξιολόγησης. Ναι, υπάρχουν καθυστερήσεις στις διαδικασίες αξιολόγησης αυτών των φορέων, υπάρχουν. Και οι φορείς αυτοί πρέπει να αξιολογηθούν ούτως ή αλλιώς».
«Καταδικαστέα η στάση της ΠΟΕ ΟΤΑ»
Παράλληλα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχολίασε και την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ ΟΤΑ και αναφέρεται στους ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
«Η στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν θα γίνει ανεκτή από την κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο .Θέλω δημόσια να εκφράσω την εντονότατη δυσαρέσκειά μου για αυτή την ανακοίνωση και πραγματικά νομίζω ότι προσβάλλει την κοινή λογική».
Μπαλασόπουλος: Εμείς δεν επιτρέπουμε κανέναν έλεγχο
«Η αξιολόγηση στο δημόσιο θα γίνει»
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξήγησε ότι το πρώτο στάδιο της αξιολόγησης που είναι η κατανομή των ποσοστών από τους γενικούς διευθυντές στις υπηρεσίες τους προχωρά με υψηλό βαθμό συμμόρφωσης.
«Το πρώτο στάδιο είναι οι γενικοί διευθυντές να κάνουν την κατανομή των ποσοστών στις υπηρεσίες τους. Εκεί υπάρχει ένας υψηλός βαθμός συμμόρφωσης και στη συνέχεια το μόνο που μπορώ να κάνω, γιατί μία τέτοια πολιτική χρειάζεται μία συνολική στήριξη, είναι να δεσμευθώ ρητά και κατηγορηματικά ότι η αξιολόγηση δεν συνδέεται ούτε με απολύσεις ούτε με διαθεσιμότητα ούτε με οποιαδήποτε άλλη υπηρεσιακή μεταβολή» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε: «Από εκεί και πέρα οφείλω να επισημάνω ότι ένας υπάλληλος που δεν προχωράει, δεν εκκινεί τη διαδικασία αναλαμβάνει και αυτός τις ευθύνες του. Εγώ δεν έχω τρόπο να βάλω σε κάποιον το πιστόλι στο κρόταφο για κάθε υπάλληλο της ελληνικής δημόσιας διοίκησης εάν δεν προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία».
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. Κούλης : "Καταλήγουμε να ανακυκλώνουμε τα ίδια στελέχη, αντί να προτάξουμε καινούρια πρόσωπα. Θα ήθελα να δω καινούργια πρόσωπα να διεκδικούν ρόλο, που να προέρχονται από την κοινωνία των πολιτών, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, που να έχουν κάτι καινούργιο να πουν και που να έχουν ένα βιογραφικό που θα μπορεί να υποστηρίξει αυτά που υπόσχονται".

    ΕΑΜ.Β ΥΔΡΟΧΟΟΣ:
    « Έβαλαν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεφορτωθεί το "έρμα" της Μεταπολίτευσης ...Τους "κατώτερους" ...Αυτούς, που μπήκαν με μέσον στο δημόσιο ....Ο γιος ενός πρώην πρωθυπουργού που είναι γνωστός ότι έκανε χιλιάδες διορισμούς – ρουσφέτια κατά την πολιτική του καριέρα, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι θέλει να κλείσει τους λογαριασμούς με το παρελθόν».

    Η οικογένεια των κρατικοδίαιτων Μητσοτάκηδων (μπαμπάς, κόρη, γιος, εγγονός, γαμπροί, ανιψιοί, υποτακτικοί ), θέλει να διώξει τους δημοσίους υπαλλήλους που διορίστηκαν χωρίς την μεσιτεία τους !!!

    Ειλικρινά, υπάρχει έστω και ενας που πιστεύει ότι αυτός ο δημοσυντήρητος επίγονος θα εξορθολογήσει τη διοίκηση και τη χώρα?

    Αυτό το Δρακουλοπαίδι που δεν έχει δουλέψει ποτέ ως τώρα στην ζωή του και που αν δεν είχε ως βασικό προσόν το οικογενειακό του όνομα δεν θα το γνώριζε κανείς, καλείται από την τρόικα και τον ντόπιο ”σουλτάνο”-τοποτηρητή της να απολύσει, να στείλει στην ανεργία, να καταστρέψει κάμποσες χιλιάδες ανθρώπους και τις οικογένειές τους.

    Πώς και από πού νομιμοποιούνται άνθρωποι ανεπάγγελτοι, μιζαρπάχτρες, χαραμοφάηδες, τσογλάνια πραγματικά, να καθορίζουν τις ζωές και τις τύχες άλλων ανθρώπων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση