GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαρδούβελης στη γραμμή… Αλογοσκούφη

Άρωμα Ιανουάριου 2006 είχε η χθεσινή αναφορά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ότι οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική...


Άρωμα Ιανουάριου 2006 είχε η χθεσινή αναφορά του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ότι οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία.
Σημειώνεται πως στις 8 Ιανουαρίου 2006 σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην «Απογευματινή της Κυριακής» ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης είχε προτείνει sτο πλαίσιο του διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση την αφαίρεση της αρμοδιότητας από τα δικαστήρια να επιδικάζουν αναδρομικά για μισθούς-συντάξεις.
Σε εκείνη του την συνέντευξη ο τέως υπουργός Οικονομικών τόνιζε την ανάγκη προστασίας της δημοσιονομικής διαχείρισης από αποφάσεις των δικαστηρίων, υποστηρίζοντας πως «οι αποφάσεις που αφορούν στα μισθολόγια στο Δημόσιο και οποιασδήποτε αιτήσεως δημόσιας δαπάνης είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας (Βουλή και κυβέρνηση)».
Αντίστοιχης ακουστικής μήνυμα εξέπεμψε χθες και ο κ. Χαρδούβελης από το Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ. Αναφερόμενος στις αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια είπε ότι η κυβέρνηση θα δώσει μια συνολική λύση για το θέμα, για να προσθέσει χαρακτηριστικά πως «έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική». Με τον τρόπο αυτό άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει αυτό που λέει ο νόμος και όχι τα δικαστήρια. Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών τελεί εν αναμονή της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την ερμηνεία των συγκεκριμένων δικαστικών αποφάσεων.
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. ΤΣΑΦ..Κλινικά νεκρή και μη αναστρέψιμη η οικονομία της Ελλάδας.

    Αν ήμουν ο οικονομικός σύμβουλος σας, θα σας έλεγα, αν έχετε ΝΌΜΙΜΑ έστω και 10 ευρώ στης τράπεζες να τα βγάλετε στο εξωτερικό , αν είναι παράνομα να πάτε να τα φάτε γρήγορα.. Να μην πληρώνεται τίποτα στο δημόσιο, αν τα έχετε στο στρώμα φάτε τα ρεε, γλεντήστε τα, γαμήστε τα,ταξιδέψετετα στην σύντομη ζωή σας...

    Και να μην ξανακούσω κανένα πολιτικό παρλαπίπα του ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΟΝ να πει για Αργεντινή, Η για ΗΠΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΠΑΛΕΣΤΙΝΗ , ΡΩΣΊΑ, ΟΥΚΡΑΝΊΑ γιατί Ευτυχώς ΠΟΥ ΥΠΆΡΧΟΥΝ οι Αμερικανοί και κατά δεύτερον οι Γάλλοι για να μαζέψουν την Άγκυρα καθαρά υπερασπιζόμενοι τα εθνικά τους συμφέροντα λόγω Μ.Ανατολής, Ισραήλ και Ουκρανίας..

    Διαφορετικά η Ελλάδα θα είχε σοβαρότατο πρόβλημα ασφάλειας στο Αιγαίο (κάπως αλλιώς το λένε το πρόβλημα ΟΘΩΜΑΝΙΚΌ ΙΚΑΙΟ )

    Σαμαρά, Βενιζέλο Φαιλο, Αδωνι, Ρήγα, Βορίδη, Βουλτεψη,ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.. ΡΕ ντακάκια για τα φρένα τον αεροπλάνων μας δεν έχουμε..

    Όσα τους πληρώνουμε τα τρώνε ΌΛΑ οι 50.000 πουτσαράδες και πουτάνες πολίτικοι,σύμβουλοι, κολλητοί, μελέτες, έκθεσης, Μ.Μ.Ε μεγάλο δημοσιογραφοι-παπαγαλάκια- Χατζής --Ντερμπεντέρης--Προτοψαλτε- Κώνστας--Μπάμπης, ένας είναι ο Μπάμπης ρεε --Αυτιάς-- Καμπουρακης -Οικονομεας-Τσιμας κ.τ.λ..

    Για δέστε την ΛΊΣΤΑ ΤΗΣ BlackRock των χωρών ανάλογα με την επικινδυνότητα χρέους (στην κορυφή, θέση 1, η χώρα με την μικρότερη επικινδυνότητα, και στο τέλος, θέση 50, η χώρα με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα):

    Νορβηγία

    Σινγκαπούρη

    Ελβετία

    Σουηδία

    Γερμανία

    Ταϊβάν

    Φινλανδία

    Καναδάς

    Νέα Ζηλανδία

    Αυστραλία

    Ολλανδία

    Δανία

    Χιλή

    Νότια Κορέα

    ΗΠΑ

    Αυστρία

    Μαλαισία

    Τσεχία

    Περού

    Ηνωμένο Βασίλειο

    Πολωνία

    Ισραήλ

    Κίνα

    Ρωσσία

    Φιλιππίνες

    Ταϊλάνδη

    Βέλγιο

    Κολομβία

    Γαλλία

    Σλοβακία

    Βραζιλία

    Μεξικό

    Νότια Αφρική

    Ιαπωνία

    Κροατία

    Ινδονησία

    Τουρκία

    Ισπανία

    Ινδία

    Νιγηρία

    Ιρλανδία

    Ουγγαρία

    Σλοβενία

    Ιταλία

    Αργεντινή

    Πορτογαλία

    Ουκρανία

    Αίγυπτος

    Βενεζουέλα

    Ελλάδα ( ΠΡΩΤΗ από τους Τελευταίους)..ελα μουζακα .σουβλακι, τζατζικι ,γαμιση ..

    ΤΕΛΙΚΆ γάμησε την Καηλη ο ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΗΣ ΝΑΙ Η όχι; Πάντως ο Μπεγλιτης σίγουρα γαμά την κρητικιά...ΟΥΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ.ΡΕΕΕΕΕ

    ΠΟΙΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΔΕΊΤΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΒΕΡΊΚΟΚΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση