GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από γκαντεμιά εξαφανιστήκαν οι δεινόσαυροι!

Από το κακό το ριζικό τους εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου, η οποία υποστ...


Από το κακό το ριζικό τους εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστήμιου του Εδιμβούργου, η οποία υποστηρίζει ότι τη χρονική περίοδο που χτύπησε ο αστεροειδής τη Γη, τα προϊστορικά αυτά πλάσματα ήταν ήδη πολύ ευάλωτα.

Ο Δρ Στηβ Μπρουσάτε από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στη Σκωτία αναφέρει ότι οι η άνοδος της στάθμης των ωκεανών, αλλά και η έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα στη Γη εκείνη την περίοδο είχε ήδη καταστήσει τους τρομερούς δεινόσαυρους περισσότερο ευάλωτους.

Επισημαίνει ωστόσο ότι ίσως να είχαν επιβιώσει ως τις μέρες μας εάν ο αστεροειδής συντριβόταν τη Γη μερικά εκατομμύρια χρόνια πριν ή μετά τη διαμόρφωσης αυτών των συνθηκών και κάνει λόγο για “τεράστια γκαντεμιά”.

Η μελέτη στην οποία συμμετείχαν 11 ειδικοί από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά δημοσιεύεται στην επιθεώρηση “Biological Reviews”.

Πηγή: www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση