GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρώτη συμμετοχή του Γιάννη Στουρνάρα στο Δ.Σ. της ΕΚΤ

Με τις βαλίτσες γεμάτες εκκρεμότητες ο Γιάννης Στουρνάρας βρίσκεται στην Φρανκφούρτη για την πρώτη του συμμετοχή στη σημερινή σ...



Με τις βαλίτσες γεμάτες εκκρεμότητες ο Γιάννης Στουρνάρας βρίσκεται στην Φρανκφούρτη για την πρώτη του συμμετοχή στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τη θέση του νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο νέος διοικητής της ΤτΕ συνάντησε πολλούς παλαιούς γνώριμους, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τον οποίο ο κ. Στουρνάρας γνωρίζει πάρα πολλά χρόνια, από την εποχή που ως επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμώνων (ΣΟΕ) προετοίμαζε την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Οι ομόλογοί του τον υποδέχθηκαν θερμά και το κλίμα των συναντήσεων ήταν ιδιαίτερα θετικό.

Σχετικά με την σημερινή συνεδρίαση και την πολιτική που θα ακολουθήσει η ΕΚΤ, οι αναλυτές δεν περιμένουν καμία έκπληξη από τον «Σούπερ Μάριο», ύστερα από μείωση του βασικού επιτοκίου στο ιστορικό χαμηλό του 0,15%, στην οποία προχώρησε τον περασμένο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση