GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Keyloggers εγκατεστημένα σε Η/Υ ξενοδοχείων

Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ έστειλε μήνυμα στις επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας για να προειδοποιήσει ότι τα συστήματα τω...


Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ έστειλε μήνυμα στις επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας για να προειδοποιήσει ότι τα συστήματα των υπολογιστών τους που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες έχουν γίνει στόχος εγκληματιών του κυβερνοχώρου που εγκαθιστούν λογισμικό keylogging, για να κλέψουν προσωπικά στοιχεία.

Η επιστολή εστάλη στις 10 Ιουλίου και πληροφορεί ότι οι ύποπτοι για τη διεξαγωγή αυτού του είδους της δραστηριότητας σε μεγάλα ξενοδοχειακά κέντρα στις περιοχές Dallas/Fort Worth έχουν συλληφθεί.

Είχαν πρόσβαση στα δημόσια συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών στο επιχειρηματικό κέντρο ξενοδοχείου και μεταφόρτωναν το λογισμικό keylogging από μια διεύθυνση Gmail για να το εγκαταστήσουν.

Το κακόβουλο λογισμικό καταγράφει κρυφά όλες τις δραστηριότητες στον επηρεαζόμενο υπολογιστή, συλλέγοντας προσωπικά στοιχεία, διαπιστευτήρια σύνδεσης για τραπεζικούς λογαριασμούς ή διάφορες άλλες υπηρεσίες web.

Ότι πληκτρολογούσαν οι επισκέπτες που χρησιμοποιούσαν τα συστήματα σε κίνδυνο θα αποστέλλονταν σε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των εγκληματιών. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών που έχουν πληγεί από τις κακόβουλες δραστηριότητες των απατεώνων.

Πηγή: SecNews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση