GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O δημοφιλέστερος Ανώτατος Άρχων...

Παναγιώτης Γεννηματάς O Kωνσταντίνος Στεφανόπουλος ήταν η ενσάρκωση του παραδοσιακού συντηρητικού πολιτικού της μεταπολεμικής περιόδου. ...

Παναγιώτης Γεννηματάς

O Kωνσταντίνος Στεφανόπουλος ήταν η ενσάρκωση του παραδοσιακού συντηρητικού πολιτικού της μεταπολεμικής περιόδου. Έντιμος,αξιοπρεπής,εύγλωττος δικανικός ρήτωρ με αξιόλογη νομική κατάρτιση που τον καθιστούσε όμως αισθητά φορμαλιστή. Η παραδοσιακή συντηρητική πτέρυγα της Ν.Δ τον ενεθάρρυνε το 1985 να διεκδικήσει την ηγεσία της παράταξης από τον Κ. Μητσοτάκη. Το εγχείρημα απέτυχε και ο Κ.Σ εξωθήθηκε από τον ενδοκομματικό αντιμητσοτακισμό σε ένα ρόλο για τον οποίον δεν ήταν καθόλου ενδεδειγμένος: Του αυτόνομου κομματάρχη.
 Το 1995 η πολιτική του σταδιοδρομία είχε φαινομενικά τελειώσει. Από την περιθωριοποίηση τον ανέσυρε ο Αντώνης Σαμαράς που ως αρχηγός της ΠΟΛΑ τον πρότεινε για την Προεδρεία της Δημοκρατίας και ο Ανδρέας Παπανδρέου που τον αντάμειψε για την ακέραιη στάση του κατά τη διαδικασία προσαγωγής του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου. Στο ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Κωστής (όπως είχε επικρατήσει να καλείται) Στεφανόπουλος ανεδείχθη ο δημοφιλέστερος Ανώτατος Άρχων, επιτυχών το 2000 την επανεκλογή του σχεδόν με απόλυτη ομοφωνία!!! Ο λαός που τον εξετίμησε και τον αγάπησε ειλικρινά, θα τον θυμάται-αν τον θυμάται- ως τον πρόεδρο των "καλών ημερών".

1 σχόλιο

  1. Δεν ανήκω στη συντηρητική παράταξη. Ο Στεφανόπουλος όμως ,ήταν όντως ο καλλίτερος Πρόεδρος, χάρη κυρίως στην απλότητά του.
    Αρκεί να θυμηθούμε ότι αρνήθηκε την πρόταση των Υπηρεσιών ασφαλείας, να μονοδρομηθεί ο δρόμος που μένει στο ψυχικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση