GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε «παράλειψη καθήκοντος» οφείλεται η έκρηξη στο κινεζικό εργοστάσιο

Για «πολύ σοβαρή παράλειψη καθήκοντος» έκανε λόγο αξιωματούχος της υπηρεσίας εργασιακής ασφάλειας της Κίνας, αναφερόμενος στα α...



Για «πολύ σοβαρή παράλειψη καθήκοντος» έκανε λόγο αξιωματούχος της υπηρεσίας εργασιακής ασφάλειας της Κίνας, αναφερόμενος στα αίτια που οδήγησαν στην πολύνεκρη έκρηξη στο εργοστάσιο ανταλλακτικών αυτοκινήτων το περασμένο Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε στο εργοστάσιο Kunshan Zhongrong Products Co Ltd factory στην πόλη Κουνσάν και προκάλεσε τον θάνατο 75 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 185.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας, η έκρηξη προκλήθηκε από την ανάφλεξη βιομηχανικής σκόνης που βρισκόταν σε υψηλή συγκέντρωση σε χώρο του εργοστασίου.
Βάσει της ίδιας έρευνας, η εταιρεία Kunshan Zhongrong, που επεξεργάζεται ζάντες αλουμινίου για την General Motors και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για την αποθήκευση επικίνδυνων υλικών, δεν διέθετε το κατάλληλο σύστημα εξαερισμού και διέθετε ακατάλληλο σύστημα ηλεκτροδότησης.

Η διεύθυνση του εργοστασίου φέρεται επίσης να αγνόησε τις προειδοποιήσεις για τη συγκέντρωση της βιομηχανικής σκόνης, δεν είχε εγκαταστήσει κατάλληλα μέσα πυρασφάλειας και δεν μερίμνησε για την εκπαίδευση του προσωπικού στην εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα δύο στελέχη της εταιρείας κρατούνται, ενώ ο πρόεδρος της Κίνα Σι Τζινπίνγκ ζήτησε τη διεξαγωγή διεξοδικής έρευνας για την εξακρίβωση της αιτίων του βιομηχανικού δυστυχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση