GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άσκηση και νοητικά υστερημένα παιδιά

Το σκεπτικό της άθλησης των παιδιών αυτών δε διαφέρει από αυτών των φυσιολογικών. Βασίζεται στην αρχή ότι όλοι οι άνθρωποι έχου...



Το σκεπτικό της άθλησης των παιδιών αυτών δε διαφέρει από αυτών των φυσιολογικών. Βασίζεται στην αρχή ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν βασικές ανάγκες και επιθυμίες για φυσική νοητική κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη. Η άσκηση που θα επιλεγεί εξαρτάται από τη φυσική διάπλαση, τις ικανότητες και τις ανάγκες τους.

Έτσι λοιπόν κάθε φυσική άσκηση και σπορ επιτρέπεται, λαμβάνοντας υπόψη τη νοημοσύνη και τις συνυπάρχουσες αναπηρίες. Με την άσκηση το ΝΥ άτομο βελτιώνει τη γνώση γύρω από το σώμα του την κινητικότητα των μελών του, την μυϊκή ισχύ, ευκαμψία, την ισορροπία του σώματος, τη συνεργασία και το συντονισμό ματιού-χεριού, προάγει τη σωματική του υγεία και προφυλάσσεται από ορισμένες παθήσεις.. Προάγει την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση του, ενώ αυξάνει τις κοινωνικές γνωριμίες και σχέσεις βελτιώνοντας τις νοητικές του ικανότητες.

Άσκηση και νοητικά υστερημένα παιδιάΑυτό που χρειάζεται είναι ένα πρόγραμμα συνεχές με τακτική άσκηση και σωστή επίβλεψη. Αν δεν τα καταφέρνει με κάποιο ομαδικό άθλημα μπορεί να μάθει απλουστέρα πράγματα, όπως πέταγμα και κλώτσημα μπάλας, κυνηγητό κλπ.

Προτιμότερες είναι οι δραστηριότητες με αδρή κινητικότητα αντί της λεπτής. Η άθληση με τη μορφή παιχνιδιού κρατά περισσότερο εστιασμένο το ενδιαφέρον. Απλοποιούμε τους κανόνες για να διευκολύνουμε την αντίληψη και την ενθάρρυνση.

Οι διάφοροι φορείς και κοινότητες μπορούν να συμπεριλαμβάνουν προγράμματα όπου φυσιολογικά και ΝΥ παιδιά συμμετέχουν μαζί προς όφελος και των δυο ομάδων γιατί έτσι πλουτίζεται και ο ψυχικός κόσμος των φυσιολογικών παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση