GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρύβει σκάνδαλο το Φεστιβάλ Φιστικιού στην Αίγινα; Εκτεθειμένος ο Σγουρός και όχι μόνο...

Από την ώρα που αναδείξαμε το θέμα της σκανδαλώδους ανάθεσης της  κεντρικής συναυλίας του Φεστιβάλ Φιστικιού από την Περιφέρεια στο σχή...

Από την ώρα που αναδείξαμε το θέμα της σκανδαλώδους ανάθεσης της κεντρικής συναυλίας του Φεστιβάλ Φιστικιού από την Περιφέρεια στο σχήμα του κ. Κατοπόδη δεχτήκαμε "πιέσεις" να αφήσουμε το θέμα να περάσει. Στη λογική του "ό,τι έγινε έγινε", "υπογράφτηκε από την πρώην Περιφέρεια κι όχι τη σημερινή", "του χρόνου σας υποσχόμαστε καλύτερα" και τα λοιπά.
Φυσικά, δε μας αρκούσαν ως επιχειρήματα για την κραυγαλέα υποβάθμιση της κορυφαίας αυτής γιορτής του νησιού - γιατί θεωρούμε υποβάθμιση να είναι η συναυλιακή προσφορά της Περιφέρειας στην Αίγινα μια ανάλογη συναυλία και μάλιστα στην τιμή των 12.000 ευρώ συνολικά.
Γι' αυτό μέσω της Κρυσταλίας Πατούλη ήρθαμε σε επαφή με την Νέα Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, περιμένοντας μια επίσημη απάντηση για το αν μπορούν να αλλάξουν αυτά τα δεδομένα, ενώ παράλληλα η Κρ. Πατούλη επικοινώνησε επιπλέον και με καταξιωμένους καλλιτέχνες με σκοπό την γνώμη τους πάνω σε μία υποθετική συμμετοχή τους στο εν λόγω φεστιβάλ, όπου όλοι απάντησαν ότι ναι μεν θα τους ενδιέφερε να λάμβαναν μέρος αλλά όχι με τόσο μεγάλη αμοιβή!

Στη συνέχεια, αναμένοντας την απάντηση της Νέας Περιφέρειας, λάβαμε σήμερα το πρωί από τον πρώην αντιπεριφερειάρχη κ. Κατσικάρη το παρακάτω διευκρινιστικό για την υπόθεση ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο με την άδειά του, δημοσιεύουμε:
Αγαπητή κυρία Τράπαλη,
Διάβασα το κείμενό σας για την συναυλιακή "προσφορά" της Περιφέρειας, την τελευταία μέρα της θητείας μας (!) στο Φεστιβάλ Φιστικιού της Αίγινας και... συμφωνώ μαζί σας.
Διευκρινίζω όμως, έτσι για την ιστορία, τα εξής, για να ξέρετε όλη την αλήθεια, από πρώτο χέρι -η μόνη εσείς- αφού ποτέ δεν μίλησα σε κανέναν, ούτε με ρώτησε κανείς:
1. Μέσα σε πολύ σφιχτές προθεσμίες -και από την πλευρά μου με απόλυτο σεβασμό στη νέα Περιφερειακή αρχή- προσπάθησα να πραγματοποιήσω μερικές εκδηλώσεις, για να ανταποκριθώ στις θεσμοθετημένες συμμετοχές μας, θέτοντας κάποιους όρους ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ -κατά την άποψή μου φυσικά και σύμφωνα με τα προηγούμενα χρόνια.
2. Αυτό επετεύχθη, εν μέσω θέρους, στην Ύδρα με συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου, στα ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ με θεατρική παράσταση του Κώστα Βουτσά και για την ιστορική ΑΡΜΑΤΑ των Σπετσών, όπου έκλεισα τον Παντελή Θαλασσινό.
3. Δυστυχώς, στη διαδικασία για την Αίγινα (για την οποία προσπάθησα όπως και στις Σπέτσες για να παραδώσω ένα πολιτιστικό γεγονός στον φίλο μου τον Τάκη Χατζηπέρο -παρότι έφευγα και μπορούσα να μην το κάνω, αλλά το θεωρούσα χρέος μου και προς αυτόν και προς το νησί να το κάνω)- η διαδικασία δεν εξελίχθηκε σύμφωνα με τους ποιοτικούς όρους που είχα θέσει και που ταίριαζαν στο θεσμό και στις προηγούμενες πετυχημένες, πιστεύω, εκδηλώσεις μας (Μικρούτσικος - Νικολόπουλος)...
4. Σας εκμυστηρεύομαι ότι η επιλογή μου, ήταν ο Μανόλης Μητσιάς, ο οποίος τελικά, δυστυχώς, εκ λάθους, δεν κατέθεσε την προσφορά του ! Έτσι, ο διαγωνισμός κατέστη άγονος, με δική μου εντολή, γιατί, θεωρούσα ότι δεν ικανοποιούνται οι ΠΟΙΟΤΙΚΟΙ όροι που θέλαμε, για σημαντικό καλλιτεχνικό σχήμα.
5. Μετά την διαδικασία - παράδοση που έγινε τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου, πληροφορήθηκα έκπληκτος ότι το μεσημέρι της Παρασκευής, η συνάδελφος Λιλιίκα Βασιλάκου, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών..... ανακάλεσε την απόφαση, κατόπιν παρακλήσεως του κ. Χατζηπέρου για να γίνει η συναυλία με το σχήμα που εγώ είχα αποκλείσει!
Σας διαβεβαιώ ότι εγώ με αυτήν την απόφαση δεν έχω καμιά σχέση και είμαι ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ.
Και, επίσης... ΔΕΝ ΡΩΤΗΘΗΚΑ, δεν ενημερώθηκα καν και πολύ λυπάμαι, γι' αυτό σπεύδω να το ξεκαθαρίσω για να είμαι εντάξει, τουλάχιστον με εσάς που γράψατε με ενδιαφέρον το κείμενο που διάβασα μόλις.
Δεν ήθελα να ασχοληθώ, παρέδωσα τη σκυτάλη με όλη μου την αγάπη και τις ευχές στον κ. Χατζηπέρο, αλλά οφείλω τουλάχιστον να σας ενημερώσω για την ΑΛΗΘΕΙΑ και τη δική μου θέση για όσα συνέβησαν.
Σας χαιρετώ,
με τις καλύτερες ευχές για εσάς προσωπικά και την ωραία ιστοσελίδα σας που παλεύει για μια καλύτερη Αίγινα.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση