GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόσοβο: Δωροδοκίες για να κλείσουν υποθέσεις

Η γενική εισαγγελέας της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex), Γιαροσλάβα Νοβότνα και ο πρώην πρόεδρος του δικαστικού ...


Η γενική εισαγγελέας της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex), Γιαροσλάβα Νοβότνα και ο πρώην πρόεδρος του δικαστικού συμβουλίου της Eulex, Φραντσέσκο Φλόρι παρακολουθούνται από τις ειδικές δυνάμεις κατά της διαφθοράς, επειδή υπάρχουν υποψίες ότι ενέχονται στο κλείσιμο υπόθεσης σε βάρος των Φατμίρ Λιμάι και Ιλίρ Τολάι και στην περίπτωση έκρηξης σε κέντρο διασκέδασης.
Η εισαγγελέας Μαρία Μπαμέιχ κατηγορεί τον πρώην γενικό εισαγγελέα Τζόναθαν Ράτελ για παρεμπόδιση των ερευνών σε βάρος των συναδέλφων της και σε μία υπόθεση οργανωμένου εγκλήματος, στην οποία εμπλέκονται πολιτικοί και επιχειρηματίες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Κόχα Ντιτόρε" της Πρίστινας.
Η Βρετανίδα εισαγγελέας διασφάλισε αποδεικτικά στοιχεία ότι οι δύο ανώτατοι αξιωματούχοι της Eulex δωροδοκήθηκαν για να κλείσουν τουλάχιστον τρεις υποθέσεις, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Κατηγορεί επίσης τον πρώην γενικό εισαγγελέα ότι εμπόδισε οποιαδήποτε έρευνα εναντίον των δύο δικαστικών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθώς και την άσκηση ποινικών διώξεων σε υπόθεση οργανωμένου εγκλήματος, υπόθεση πώλησης εκτάσεων γης και στην Πρίστινα και σε προάστιά της εναντίον ομάδας 10 ατόμων, μεταξύ των οποίων ένας πολιτικός και ένας ιδιοκτήτης ημερήσιας εφημερίδας.
Η Eulex δεν απάντησε στις ερωτήσεις για την υπόθεση που τέθηκαν από δημοσιογράφο της "Κόχα Ντιτόρε".
Ο νέος επικεφαλής της αποστολής της ΕΕ για την επιβολή του νόμου στο Κόσοβο, Γκαμπριέλ Μέουτσι είπε μόνον ότι "η Eulex έχει ομάδα επαγγελματιών που εργάζονται σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον. Έχουν την απόλυτη στήριξή μου" τόνισε.
Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η "Κόχα Ντιτόρε" εξασφάλισε διάφορα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων και αναφορών που απέστειλε η εισαγγελέας Μαρί Μπαμέιχ στους προϊσταμένους της ΕΕ, στις Βρυξέλλες.
Στην αλληλογραφία γίνεται λόγος για τη διερεύνηση διάφορων υποθέσεων, όπως εξωτερικής παρέμβασης, αποδοχής δωροδοκιών και απειλών προς τους εισαγγελείς.
Γίνεται αναφορά σε συναντήσεις των Φραντσέσκα Φλόρια με τους Εγιούπ Καμπεράι, Ρετζέπ Γκαράι και Ιμέρ Αγιέτι και αναφέρεται ότι ο Φραντσέσκο Φλόρι είχε το ποσό των 300.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση